Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 6 νέα κρούσματα, συνολικά 2.626 - 1.040 ακόμη ενεργά και 144 νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 20:49 Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 6 νέα κρούσματα, συνολικά 2.626 - 1.040 ακόμη ενεργά και 144 νεκροί

Ενημέρωση από τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και τον Λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 6, ανακοίνωσε ο υποπτέραρχος, παθολόγος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Πλέον το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 2.626.

Επίσης, ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο ένας ακόμα συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του από τη νόσο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 144. Ακόμα 37 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 78 έχουν εξέλθουν.

"Από αύριο μπαίνουμε σε μια καινούρια φάση. Επανερχόμαστε σε μία κανονικότητα με προσεκτικά βήματα", ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργίου. Ο ίδιος, τόνισε τη χρησιμότητα της μάσκας για όλους, από αύριο 4 Μαϊου, που ξεκινά η σταδιακή άρση των μέτρων. Όπως είπε, "Πρέπει να δώσουμε όλη βαρύτητα στη μάσκα, κι αυτό για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιβάλλον μας, από τα σταγονίδια του βήχα ή του φτερνίσματος".

"Υπάρχει επάρκεια σε προστατευτικές μάσκες όλων των ειδών, στο εμπόριο. Αυτές που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε είναι οι μάσκες με βαλβίδα γιατί είναι μόνο για τους υγειονομικούς και εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό", σημείωσε ο κ. Χατζηγεωργίου, ενώ πρόσθεσε πως η χρήση της μάσκας έχει κανόνες που πρέπει όλοι να τους τηρούν.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, όλο αυτό το διάστημα είχαμε 2.626 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 1.040 είναι αυτή τη στιγμή ενεργά. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 1.496 (ποσοστό 56%) ήταν στην Αττική, 198 στην Κεντρική Μακεδονία, 160 στη Δυτική Μακεδονία, 94 στη Δυτική Ελλάδα, 93 στη Δυτική Μακεδονία - Θράκη. Σε Ευρυτανία, Λακωνία και Φωκίδα δεν διαπιστώθηκε κανένα κρούσμα.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση