Χαρδαλιάς: 42 ημέρες αγωνίας πέρασαν - Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, θα γυρίσουμε πίσω

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 21:18 Χαρδαλιάς: 42 ημέρες αγωνίας πέρασαν - Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, θα γυρίσουμε πίσω

Εν όψει της αυριανής ημέρας, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

"Οι Έλληνες από αύριο το ίδιο υπεύθυνοι και το ίδιο δυνατοί, βγαίνουμε έξω με προσοχή. Το στοίχημα των επόμενων ωρών, των επόμενων ημερών και εβδομάδων είναι πιο δύσκολο, πιο σύνθετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, να μείνουμε ασφαλείς, να μην δώσουμε χώρο και τρόπο στον ιό να μεταδοθεί", τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

"Από αύριο ξεκινάει μια νέα μάχη, μια δύσκολη μάχη. Η πολιτεία θα κάνει όλα όσα πρέπει, αλλά τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αλυσίδα εξάπλωσης του ιού αν δεν κάνουμε όλα όσα απαιτούνται, σε ατομικό επίπεδο", επεσήμανε.

Εν όψει της αυριανής ημέρας, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε ιατρεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

"Έξι εβδομάδες ολοκληρώνονται αύριο στις 6 το πρωί, πρωτόγνωρες και γεμάτες από πίεση, διλλήματα μικρά και μεγάλα άγχη. Όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Αποδείξαμε ότι όλοι μπορούν να μάθουν από εμάς" ανέφερε ο υφυπουργός.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως δραστηριότητες ευεξίας, μασάζ, ατομικές προπονήσεις, πιλάτες, γιόγκα δεν επιτρεπόνται και θα επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις παραβούν την απαγόρευση.

Οι μετακινήσεις στην Ατική είναι ελεύθερες εντος Λεκανοπεδίου, αλλά δεν μπορεί να πάει ένας Αθηναίος στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στον δήμο Τροιζηνίας, ή στα Κύθηρα και Αντικύθηρα.

"Ο ιός παραμένει εδώ και συνεχίζει να απειλεί τις ζωές μας, τις δουλειές μας, την πατρίδα μας", επεσήμανε. "Ο κίνδυνος για νέα κρούσματα φαντάζει μονόδρομος, αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες. Δεν τους τηρούμε, γυρίζουμε πίσω στις δύσκολες και ψυχοφθόρες καταστάσεις που ζήσαμε εδώ και 6 εβδομάδες" τόνισε και εξήγησε τις γραμμές άμυνας:

Πρώτη γραμμή: τηρούμε του κανόνες ατομικής προστασίας υγιεινής αλλά και ευθύνης

Δεύτερη γραμμή: τηρούμε τους κανόνες μετακίνησης και κοινωνικής επαφής.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, όλο αυτό το διάστημα είχαμε 2.626 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 1.040 είναι αυτή τη στιγμή ενεργά. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 1.496 (ποσοστό 56%) ήταν στην Αττική, 198 στην Κεντρική Μακεδονία, 160 στη Δυτική Μακεδονία, 94 στη Δυτική Ελλάδα, 93 στη Δυτική Μακεδονία - Θράκη. Σε Ευρυτανία, Λακωνία και Φωκίδα δεν διαπιστώθηκε κανένα κρούσμα.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση