Φονικό στα Ανώγεια - Τα δύο σενάρια: Προηγήθηκε πάλη του Καλομοίρη πριν τους πυροβολισμούς - Τι βρήκε ο ιατροδικαστής

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 12:13 Φονικό στα Ανώγεια - Τα δύο σενάρια: Προηγήθηκε πάλη του Καλομοίρη πριν τους πυροβολισμούς - Τι βρήκε ο ιατροδικαστής

Μία και μοναδική σφαίρα ήταν αυτή που έκοψε το νήμα της ζωής του Λευτέρη Καλομοίρη, το βράδυ του Σαββάτου στο Περαχώρι Ανωγείων.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δείχνουν ότι ο 63χρονος δέχτηκε μία και θανατηφόρα σφαίρα, που με φορά από πάνω προς τα κάτω διαπέρασε την κοιλιά και βγήκε από τη σπονδυλική του στήλη, με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος. Η σφαίρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες έπληξε την κεντρική αρτηρία. Ο μαντιναδολόγος φέρει και βάναυσα χτυπήματα στο πρόσωπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε σπάσει τμήμα της γέφυρας των δοντιών του.

Σημειώνεται ότι σήμερα, μια ημέρα μετά την κηδεία του Γιώργου Ξυλούρη, οι συγγενείς του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη θα του πουν το τελευταίο αντίο, την ώρα που ο γιος του θα βρίσκεται ενώπιον του Εισαγγελέα Ρεθύμνου για το φονικό που συγκλονίζει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά το πανελλήνιο.

Τα δύο σενάρια

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το πρώτο σενάριο που εξετάζεται, είναι ότι οι δυο νεαροί, 29 και 30 χρονών, είχαν σοβαρό καβγά, τους χώρισαν αυτόπτες μάρτυρες αλλά στη συνέχεια βρέθηκαν ξανά και οι δυο οπλισμένοι ο ένας απέναντι στον άλλο. Ο 63χρονος μπήκε στη μέση και έπεσε νεκρός.

Το δεύτερο σενάριο αφορά μια εκτίμηση ότι και τα δυο θύματα έχουν πεθάνει από το ίδιο όπλο, ότι πιθανώς ο γιος του 63χρονου σκότωσε δηλαδή και τον πατέρα του χωρίς πρόθεση. Η βαλλιστική και η νεκροψία θα δώσουν απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Ανατριχιαστικό σενάριο: Μπορεί ο Καλομοίρης να έπεσε νεκρός από σφαίρα του γιού του

Οι έρευνες για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη τα κρίσιμα λεπτά του φονικού εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά ανάμεσα στον Γιώργο Ξυλούρη και το γιο του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλη. Έναν καυγά για κτηματικές διαφορές, για τα μητάτα που διατηρούν οι δύο οικογένειες. Οι δύο νέοι άνδρες φαίνεται να πιάστηκαν στα χέρια. Προς στιγμήν ο καυγάς έληξε αλλά μετά από λίγη ώρα ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε οπλισμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευτέρης Καλομοίρης που βρέθηκε με δύο τραύματα από σφαίρα στο στήθος, μπήκε στη μέση για να προστατέψει το γιο του. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος και έπεσε νεκρός.

Οι αρχές, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, μελετούν το ενδεχόμενο τα δυο θύματα να έχουν πεθάνει από το ίδιο όπλο. Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς ο γιος του 63χρονου σκότωσε και τον πατέρα του χωρίς πρόθεση. Η βαλλιστική και η νεκροψία θα δώσουν απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

"Κακώς μιλάμε για βεντέτα, δεν υπάρχει βεντέτα στην προκειμένη περίπτωση. Υπάρχει μια εγκληματική πράξη που έχει μια τριπλέτα δυο νεκρούς και έναν κατεστραμμένο άνθρωπο. Δεν έχει αρχίσει καμία βεντέτα, δεν μπορούμε να μιλάμε για καμία βεντέτα δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί", τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Στράτος Μπαλάφας.

Ποιος ήταν ο γνωστός μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης

Η συμπλοκή το βράδυ του Σαββάτου στο Περαχώρι Ανωγείων έληξε με δύο νεκρούς και έναν τραυματία και φόβους για βεντέτα. Ο γνωστός μαντιναδολόγος, Λευτέρης Καλομοίρης, έχει συνδέσει το όνομά του με τη λαϊκή παράδοση της Κρήτης και τις μαντινάδες.

Γεννήθηκε το 1957 και όλοι τον ήξεραν σαν τον "ντελικανή της μαντινάδας". Από μικρό παιδί έδειξε το ταλέντο του στη μαντινάδα, ακούγοντας του μεγαλύτερους σε ηλικία να ζουν και να διασκεδάζουν παρέα με τα τραγούδια της Κρήτης. Έζησε την παιδική του ηλικία στα σοκάκια του ηρωικού χωριού του, τα ξακουστά Ανώγεια.

Πηγές: cretalive.gr, neakriti.gr, ΣΚΑΙ, thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση