Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα γίνονται πλέον οι μετακινήσεις στα νησιά - Με τους μισούς επιβάτες τα πλοία και με ελέγχους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 15:50 Πώς θα γίνονται πλέον οι μετακινήσεις στα νησιά - Με τους μισούς επιβάτες τα πλοία και με ελέγχους

Δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά όταν θα δοθεί το πράσινο φως για τη σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας , Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι τα μέτρα για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά θα έχουν συγκεκριμμένο πλαίσιο και προϋποθέσεις.

Μεταξύ αυτών θα προβλέπεται μειωμένη επιβατική κίνηση κατά 50%, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας.

"Καταφέραμε και περιορίσαμε στον ελάχιστο δυνατό βαθμό τα κρούσματα στα νησιά. Το μείζον ήταν να προστατέψουμε την υγεία των νησιωτών και κυρίως των μικρών νησιών όπου δεν υπάρχουν και υγειονομικές υποδομές . Επίσης διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Επομένως τα μέτρα για τα νησιά συνεχίζουν να ισχύουν, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα αποτυπωθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα βάσει των ειδηγήσεων των επιστημόνων που τους εμπιστευόμεθα σε κάθε μας βήμα",
είπε ο κ. Πλακιωτάκης τονίζοντας ότι θα υπάρξουν ξεχωριστές ανακοινώσεις για τις μετακινήσει προς τα νησιά γιατί σε αυτά οι συνθήκες σε αυτά είναι εντελώς διαφορετικές. Εξήγησε ότι θα υπάρξουν προϋποθέσεις για τις μετακινήσεις προς τα νησιά, τονίζοντας ότι θα γίνονται έλεγχοι.

Επιπλέον, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα στηρίξει την ακτοπλοΐα με 15 εκατομμύρια ευρώ "καθώς είναι εθνική προσφορά που πρέπει να στηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο. Διασφαλίζει την εδαφική συνέχεια της χώρας" είπε, προαναγγέλλοντας μάλιστα και αίτημα στην ΕΕ για αποζημίωση της ακτοπλοΐας από ευρωπαϊκούς πόρους.

Σε ότι αφορά στις μεταναστευτικές ροές, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι έχουν μηδενιστεί "λόγω της επαγρύπνησης και της ετοιμότητας των στελεχών του Λιμενικού. Προστατεύουμε τα σύνορά μας που είναι και σύνορα της ΕΕ".

Πηγές: Mega, thetoc.gr