Δικαιοσύνη: Έτσι θα «πέσει» το lockdown – Πότε λειτουργούν τα δικαστήρια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 18:45 Δικαιοσύνη: Έτσι θα «πέσει» το lockdown – Πότε λειτουργούν τα δικαστήρια

Το αναλυτικό σχέδιο για να… πάρει ξανά μπροστά η Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 04.05.2020, δίπλα στους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό και ενημέρωσε για την Δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων από σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής της Δικαιοσύνης στη νέα κανονικότητα.

Αναλυτικά για την Δικαιοσύνη

– Από τις 6 Μαΐου επανέρχεται η σχετική κανονικότητα στη διοικητική δικαιοσύνη. Συνεχίζουν να λειτουργούν οι διαδικασίες επείγουσας δικαστικής διαδικασίας. Το επόμενο βήμα θα είναι η αποκατάσταση της διοικητικής δικαιοσύνης από την 1η Ιουνίου.

– Πολιτική Δικαιοσύνη: Έχουμε πάρει μέτρα για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Την 1η Ιουνίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η εκδίκαση υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων.

– Ποινική Δικαιοσύνη: Μέχρι και σήμερα έχουμε περιοριστεί στην εκδίκαση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που συμπληρώνεται το όριο κράτησης. Στόχος μας είναι η εκδίκαση του συνόλου των ποινικών υποθέσεων να τοποθετηθεί μετά τα 15 Ιουνίου.

– Η Σχολή Δικαστικών Λειτουργών θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 2 Ιουνίου. Εξετάζεται η αύξηση του ωραρίου λειτουργίας. Τέλος συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Δείτε όσα είπε ο Κώστας Τσιάρας για την Δικαιοσύνη

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση