Βίντεο - ντοκουμέντο: Ελληνικό Mirage καταδιώκει τουρκικό F-16 στο Αιγαίο - "Τον έχω"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 14:12 Βίντεο - ντοκουμέντο: Ελληνικό Mirage καταδιώκει τουρκικό F-16 στο Αιγαίο - "Τον έχω"

Αναχαίτιση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους που μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, καταγράφει τη στιγμή της αναχαίτισης του τουρκικού F-16, το οποίο παρενόχλησε το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στις Οινούσσες, πριν από δύο ημέρες.

"Τον έχω" ακούγεται να λέει ο Έλληνας πιλότος του Mirage που καταδιώκει τον Τούρκο χειριστή του F-16. O Τούρκος προσπαθεί να ξεφύγει κάνοντας ελιγμούς.

Είναι η εικονική αναχαίτιση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους που μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Κυριακή, 3 Μαΐου, οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος, έκαναν 13 χαμηλές πτήσεις πάνω από μια σειρά από ελληνικά νησιά.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο ακούγεται ο εξής διάλογος:

ΠΙΛΟΤΟΣ 1: FOX 2 (ΒΟΛΗ AIM 2)

ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Τον έχω

ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Έρχεται κι o άλλος (…)

ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Τον έγραψα και στην κασέτα

ΠΙΛΟΤΟΣ 1: Ωραίος

ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Σταθερά στα GUNS

ΠΙΛΟΤΟΣ 1: SAME​

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση