Φονικό στα Ανώγεια: "Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου" - Τι δηλώνει ο δράστης μέσα από τη φυλακή [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 23:02 Φονικό στα Ανώγεια: "Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου" - Τι δηλώνει ο δράστης μέσα από τη φυλακή [Βίντεο]

Τι υποστηρίζει ο γιος του ενός θύματος που ομολόγησε τη δολοφονία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Ανώγεια της Κρήτης, από το διπλό φονικό το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Ο 29χρονος καθ' ομολογίαν δράστης μιλά μέσα από το κρατητήριο στον ΑΝΤ1 και περιγράφει τα συναισθήματά του και τις σκέψεις του για την τραγωδία.

"Η ζωή μου είναι πια κόλαση. Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι εγώ είμαι στη φυλακή και ο πατέρας μου στον τάφο. Τη στιγμή που εγώ ήμουν στην Αστυνομία, τον πατέρα μου τον κατεβάζανε στον τάφο. Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό, θα ευχόμουν τέτοιο πράγμα", δήλωσε στον ΑΝΤ1.

 

Οι συγγενείς του άλλου θύματος, του Γιώργου Ξυλούρη, επιμένουν ότι όλα ξεκίνησαν από τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη που, τελικά, σκότωσε τον 30χρονο.

"Ήμουν στο σπίτι και άκουσα φωνές. Βγήκα και είδα τον 29χρονο να φωνάζει και να βρίζει. Τρεις άνδρες τον κρατούσαν αλλά αυτός δεν ηρεμούσε. Μέχρι να κατέβω, άκουσα πυροβολισμούς. Τρόμαξα τόσο που νομίζω ότι άκουσα τέσσερις. Βγήκα στον δρόμο και είδα τον Γιώργη (σ.σ. Ξυλούρη) να είναι πεσμένος κάτω και γύρω γύρω κόσμο", δήλωσε ένας εκ των συγγενών του θύματος.

Κλειστά στόματα στο χωριό

Παρά την ομολογία του 29χρονου ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη όταν είδε τον πατέρα του χτυπημένο από τις σφαίρες του θύματος, η οικογένεια Ξυλούρη παρουσιάζει τη δική της εκδοχή: ότι ο 29χρονος Καλομοίρης σκότωσε ο ίδιος κατά λάθος τον πατέρα του.

Μάλιστα, καλεί τους αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν ό,τι είδαν, καθώς - όπως υποστηρίζεται - υπάρχει απροθυμία να καταθέσουν επισήμως, μιλούν μόνο προφορικά και ανεπίσημα.

"Αυτό που ζητάμε είναι να καταθέσουν μόνο την αλήθεια για να κοιμούνται ήσυχα το βράδυ" δήλωσε ο Γ. Κοκοσάλης, ο οποίος υποστηρίζει ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε εντελώς διαφορετικά από την εκδοχή που παρουσιάζει η οικογένεια Καλομοίρη.

Σύμφωνα με όσα λέει η συγκεκριμένη πλευρά, οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων σε κατ' ιδίαν συζητήσεις υποστηρίζουν ότι ο 29χρονος εκτέλεσε τον Γ. Ξυλούρη ενώ ο πατέρας του ήταν ζωντανός και πεσμένοι και οι δύο κάτω. Ισχυρίζονται ότι ο 29χρονος ακούμπησε το πιστόλι στα πλευρά του Ξυλούρη και το άδειασε.

Φως στην υπόθεση θα ρίξουν τα αποτελέσματα από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, αλλά και τη βαλλιστική έρευνα.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση