Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 35χρονου που κατέληξε από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 14:11 Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 35χρονου που κατέληξε από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη

Συγγενικά του πρόσωπα αφήνουν αιχμές για θάνατο που επήλθε συνεπεία ιατρικών λαθών.

Εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στεφανος Ζαρκαντζιάς, σχετικά με τον θάνατο 35χρονου στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Ο Έλληνας μουσουλμάνος, ξυλουργός στο επάγγελμα και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού 18 μηνών, ο οποίος δεν αντιμετώπιζε κάποιο υποκείμενο νόσημα, φέρεται ότι έχασε τη ζωή του λόγω του κορωνοϊού, στις 22 Απριλίου, ενώ συγγενικά του πρόσωπα αφήνουν αιχμές για θάνατο που επήλθε συνεπεία ιατρικών λαθών.

Με εντολή του προϊσταμένου, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Γιώργος Νούλης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί η αιτία του θανάτου και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων ιατρών για την κατάληξη του 35χρονου. Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν μέλη της οικογένειας του θύματος ενώ θα προσκομίσουν σχετικά έγγραφα και ιατρικές εξετάσεις από το νοσοκομείο.

Στη σορό του 35χρονου δεν διενεργήθηκε νεκροψία/νεκροτομή υπό το φόβο διασποράς του ιού, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την διαλεύκανση της υπόθεσης του 35χρονου ο οποίος έχασε την μάχη με τον κορονοϊό στο νοσοκομείο "Άγιος Δημήτριος".

Με πληροφορίες από grtimes

Προσαρμοσμένη αναζήτηση