Δημοσκόπηση Interview: Το 37% των Ελλήνων πιστεύει ότι ο κορονοϊός είναι προϊόν κινέζικου εργαστηρίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 21:23 Δημοσκόπηση Interview: Το 37% των Ελλήνων πιστεύει ότι ο κορονοϊός είναι προϊόν κινέζικου εργαστηρίου

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης της Interview για τη Βεργίνα TV, στα οποία οι Έλληνες εμφανίζονται να πιστεύουν στα συνωμοσιολογικά σενάρια για την προέλευση του κορονοϊού.

Τη συνωμοσιολογική εξήγηση, ότι ο κορονοϊός προέρχεται από κινέζικο εργαστήριο, υποστηρίζει το 37% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης της Interview για την Βεργίνα TV. Στην έρευνα οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με τον κορονοϊό, την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση αλλά και την αποτελεσματικότητα των υπουργών.

Οι ερωτηθέντες εκτιμούν σε ποσοστό 51% ότι τα μέτρα περιορισμού της κίνησης δεν ενθαρρύνουν τη λειτουργία της αγοράς. Στην ερώτηση μάλιστα για το αν τα περιοριστικά μέτρα κρίνονται απαραίτητα ή πρέπει να αρθούν, το 49% εκτιμά ότι πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους γι αυτό και πρέπει να αρθούν άμεσα.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους που έγινε σε διάστημα από 3 έως 6 Μαίου πανελλαδικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 56% έναντι του κ. Τσίπρα που συγκεντρώνει ποσοστό 20%. 

Στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ  42,6%
ΣΥΡΙΖΑ 20,1%
ΚΙΝΑΛ 6,4%
ΚΚΕ 4,6%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5%
ΜεΡΑ25   3%
ΑΛΛΟ 5,8%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11%

Οι κυβερνητικοί υπουργοί με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα

Πρώτος σε θετικές ψήφους για την αποτελεσματικότητά του αξιολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με βαθμολογία 7,1, ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Υγείας Βασίλης Κικίλιας με βαθμολογία 6,9, στην τρίτη θέση έρχονται ο υπουργός περιβάλλοντος & ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και αγροτικής ανάπτυξης  & τροφίμων Μάκης Βορίδης με βαθμολογία 6,6, ενώ με 6,2 αξιολογείται ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

πηγή: reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση