Δημοσκόπηση: Ένας στους τρεις ανησυχεί μέτρια… ή καθόλου για τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 20:56 Δημοσκόπηση: Ένας στους τρεις ανησυχεί μέτρια… ή καθόλου για τον κορονοϊό

Πως αξιολογούν οι πολίτες την διαδικασία χαλάρωσης των μέτρων και την τήρηση των οδηγιών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse. Τι πιστεύουν για την διαχείριση της κρίσης και πως θεωρούν πως θα αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις.

Ο κορονοϊός είναι εδώ και απειλεί όμως τον περισσότερο κόσμο τον φοβίζει περισσότερο η οικονομία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην ερώτηση για το πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα το 33% απάντησε πολύ, το 30% αρκετά, το 20% μέτρια, το 6% λίγο και το 7% ελάχιστα έως καθόλου. Ένα ποσοστό δηλαδή που φτάνει το 33% που δεν δείχνει να παίρνει και τόσο σοβαρά τον φόβο των ιατρών για τον κορονοϊό.

 
 

Όσον αφορά την ηλικίες που φοβούνται περισσότερο και λιγότερο τον κορονοϊό όπως είναι αναμενόμενοι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ερωτώμενοι είναι αυτοί που ανησυχούν περισσότερο. Ειδικότερα από 17-29 ετών ανησυχούν αρκετά έως πολύ το 58%, από 30-44 ετών το 55%, από 45 έως 59 το 64% και από 70 ετών και άνω το 72%.

Τα βγάζουν δύσκολα οι περισσότεροι

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και στην ερώτηση για το κατά πόσο έχουν επηρεάσει εσάς και την οικογένειά σας στον οικονομικό τομέα ο κορονοϊός, τα αποτελέσματα είναι λίγο πολύ αναμενόμενα.

Συγκεκριμένα το 53% απαντά από αρκετά έως πολύ, 19% μέτρια, και το 23% λίγο έως καθόλου. Στο ηλικιακό φάσμα η ηλικίες από 18-29 σε ποσοστό 46% θεωρούν πως ο κορονοϊός έχει επηρεάσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους αρκετά ως πολύ. Στις ηλικίες 30-44 το ποσοστό ανεβαίνει στο 57% και είναι ίδιο και στην ηλικιακή ομάδα 45-59 ετών. Από τους 60 και άνω το ποσοστό φτάνει το 49%.

Τα ίδια και χειρότερα τους επόμενους μήνες

Απαισιοδοξία επικρατεί και για τους επόμενους μήνες όπως καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΙ καθώ το 66% θεωρεί πως ο κορονοϊός θα επηρεάσει την οικονομική κατάσταση αρκετά έως πολύ, το 15% μέτρια και μόλις ένα 13% ελάχιστα έως λίγο. Ηλικιακά από 17-29 ετών το ποσοστό φτάνει το 73%, από 30-44 ετών το 68%, από 45-59 ετών το 66% και από 60 και άνω το 57%.

Θετική η αντίδραση της κυβέρνησης

Θετικά κρίνουν οι ερωτώμενοι την κυβέρνηση στην επιδημία του κορονοϊού καθώς το 75% έχει θετική ή μάλλον θετική άποψη ενώ ένα 20% αρνητική ή μάλλον αρνητική. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το ποσοστό εκτοξεύεται στο 92% θετική και 5% αρνητική. σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ 64% θετική και 31% αρνητική και στο ΚΙΝΑΛ το 90% κρίνει θετικά και το 7% αρνητικά.

Καλές εντυπώσεις αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Θετικά αξιολογεί ο κόσμος στη δημοσκόπηση τη στάση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία με το ποσοστό να φτάνει το 50%. Αντίθετα αρνητικά τον αξιολογεί το 44%. Στους ψηφοφόρους του θετικό ποσοστό φτάνει το 78% και το αρνητικό στο 18%, σε αυτούς της ΝΔ θετικά εκφράζεται το 32% και αρνητικά το 64%, ενώ στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ το 23% έχει θετική άποψη και το 71%. αρνητική.

Την κατάλληλη στιγμή η άρση των μέτρων

Η χαλάρωση των μέτρων έγινε την κατάλληλη στιγμή για το 63%, νωρίτερα απ’ οτι έπρεπε για το 15% και αργότερα απ΄ότι έπρεπε για το 13%

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στην ερώτηση για το πόσο θα εφαρμόζουν οι περισσότεροι συμπολίτες μας τις νέες οδηγίες προφύλαξης.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση