Τσιόδρας: 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και 2.691 συνολικά τα κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 18:00 Τσιόδρας: 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και 2.691 συνολικά τα κρούσματα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κλείνει σήμερα έναν κύκλο καθημερινής ενημέρωσης για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα αφού από την Δευτέρα όλα αλλάζουν. Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού που έφυγε από κορωνοϊό.

13 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τα κρούσματα στο σύνολο φτάνουν τα 2.691. Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε και δυο νέους θανάτους ανάμεσα στους οποίους και τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού. Στο σύνολο οι νεκροί από κορωνοϊό φτάνουν τους 150.

Αναφερόμενος στα τεστ αντισωμάτων ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι όσο αυξάνει το ποσοστό αυτών που νοσούν τόσο αυξάνει και το ποσοστό επιτυχίας των τεστ αντισωμάτων. Και γι’ αυτό μελέτες αντισωμάτων θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς στην χώρα μας.

Είπε ακόμα ότι σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη Νέα Υόρκη άνθρωποι με αντισώματα θα εμφανίζουν κάποιου είδους ανοσία στον ιό.

Αναφερόμενος στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για δεύτερο κύμα του ιού το καλοκαίρι ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η επίδραση του καλοκαιριού στον ιό δεν θα είναι από μόνη της ικανή για τον μηδενισμό του ιού.

Την ενημέρωση ξεκίνησε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Από την Δευτέρα 11 Μαΐου όλα αλλάζουν. Το επόμενο διάστημα η ενημέρωση θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή. Καθημερινά πάντως θα εκδίδονται γραπτές ανακοινώσεις και θα γίνονται έκτακτες ή και καθημερινές ενημερώσεις αν παραστεί ανάγκη.

Δείτε την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση