Marfin – Μπακογιάννης: Ντροπή οι δολοφόνοι να κυκλοφορούν 10 ολόκληρα χρόνια ελεύθεροι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Μαΐου 2020 16:23 Marfin – Μπακογιάννης: Ντροπή οι δολοφόνοι να κυκλοφορούν 10 ολόκληρα χρόνια ελεύθεροι

Ζωντανεύουν οι μνήμες της τραγωδίας της Marfin στις 5 Μαΐου 2010, στην εμπρηστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή τριών εργαζομένων της τράπεζας και ενός αγέννητου παιδιού.

Στην τελετή μνήμης του Σαββάτου (09.05.2020) για τα αθώα θύματα της Marfin πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια πλακέτας, παρουσία των οικογενειών, της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, με ομιλίες και κατάθεση στεφάνων.

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που είπε: “Θέλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα όλοι μαζί ανοίγουμε έναν άλλο δρόμο μακριά από την διχόνοια”.

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο “για συναισθήματα πικρά”, καθώς, όπως τόνισε, “δεν μπορούμε ποτέ να τις ξεπεράσουμε αυτές τις απώλειες”. Ζήτησε επίσης συγγνώμη “γιατί έπρεπε το αυτονόητο να το έχουμε κάνει εδώ και χρόνια”.

Και καταλήγοντας, ο δήμαρχος Αθηναίων διερωτήθηκε εύλογα: “Τι ντροπή οι δολοφόνοι να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι”.

Marfin: Η αποφράδα 5η Μαΐου 2010

Πέρασαν 10 χρόνια και 4 μέρες από τα θλιβερά γεγονότα στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου. Εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους, από εμπρησμό, τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας. Ανάμεσά τους και ένα αγέννητο παιδί.

Στις 5 Μαΐου του 2010 όπου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25 – 30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού: H Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών – έγκυος 4 μηνών), o Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση