Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκαλύψεις για το μαφιόζικο μακελειό στη Βάρη – Οι κρυφές διαδρομές των Σέρβων σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 23:16 Αποκαλύψεις για το μαφιόζικο μακελειό στη Βάρη – Οι κρυφές διαδρομές των Σέρβων σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο

Το κουβάρι της εκτέλεσης στη Βάρη τον περασμένο Ιανουάριο κατάφερε να ξετυλίξει η Ασφάλεια Αττικής. Οι δύο Σέρβοι μαφιόζοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά αντίπαλης συμμορίας από το Μαυροβούνιο, ενώ έτρωγαν με τις οικογένειές τους.

Υπό άκρα μυστικότητα και με εντατικούς ρυθμούς, προχωρά η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για την διπλή εκτέλεση των Σέρβων μαφιόζων, που σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε ταβέρνα στην Βάρη, την ώρα που τα δύο θύματα έτρωγαν μαζί με τις οικογένειές τους.

Τέσσερις μήνες μετά, οι τελευταίες εξελίξεις από την πορεία των ερευνών, επικεντρώνονται στα διαμερίσματα που έχουν εντοπιστεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και τα νοίκιαζαν με χρονομίσθωση οι δύο Σέρβοι μαφιόζοι, που τελικά έπεσαν νεκροί, πυροβολημένοι από επαγγελματίες εκτελεστές – πιθανόν της αντίπαλης συμμορίας του Μαυροβουνίου.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, εκτός από το διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο που είχαν ανακαλύψει στο αρχικό στάδιο των ερευνών, στην συνέχεια, προϊόντος του χρόνου και της εξέλιξης των ερευνών, κατάφεραν να εντοπίσουν άλλα τέσσερα διαμερίσματα που είχαν νοικιάσει ο Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο Στέφαν Σταμάτοβιτς, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Βάρη: Οι μαφιόζοι της Σερβίας στην Αθήνα

Όλα τα διαμερίσματα ήταν διαθέσιμα για ενοικίαση με χρονομίσθωση, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλα βρίσκονται σε ακριβές γειτονιές των νοτίων, αλλά και των βορείων προαστίων της Αττικής. Φαίνεται πως μέσω αυτής της διαδρομής ενοικίασης διαμερισμάτων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τους δύο Σέρβους, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν καταλήξει σε ένα πιθανό χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενάμιση με δύο χρόνια που μάλλον βρίσκονταν στην χώρα μας οι δυο μαφιόζοι, οι οποίοι βέβαια χρησιμοποιούσαν πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Στο μεταξύ, στα τέσσερα διαμερίσματα που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί εδώ και μερικούς μήνες, γίνεται εξονυχιστική έρευνα από τους ειδικούς των Εγκληματολογικών Εργαστηριών της ΕΛ.ΑΣ ακόμα και την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ, σε μια προσπάθεια να αντλήσουν στοιχεία, κυρίως για τους ανθρώπους που ενδεχομένως επισκέπτονταν τους δύο μαφιόζους από το Μαυροβούνιο. Ίσως ένα πολύτιμο στοιχεία στα χέρια των ερευνητών της Ασφάλειας Αττικής να αποτελέσουν οι κάμερες που διαθέτουν ορισμένα από τα οικιστικά συγκροτήματα, στα οποία τα δύο θύματα είχαν νοικιάσει διαμερίσματα, καθώς ίσως μέσα από εκεί να εντοπίσουν κάποιους από τους κατά καιρούς επισκέπτες των δύο μαφιόζων και έτσι μέσα από αυτές τις εικόνες να καταλήξουν στον κύκλο των επαφών που είχαν αναπτύξει όλο αυτό το διάστημα, ο Ιγκόρ Ντνέντοβιτς και ο Στέφαν Σταμάτοβιτς στην χώρα μας.

Άλλωστε, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν πιστεύουν πως ο Ντέντοβιτς με τον Σταμάτοβιτς έφτασαν στην χώρα μας για να κρυφτούν απλά από την αντίπαλη συμμορία του Μαυροβουνίου, με την οποία είχαν θανάσιμη έχθρα και βεντέτα.

Αντιθέτως οι έμπειροι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πιστεύουν πως τα δύο θύματα είχαν μεταφέρει ουσιαστικά το στρατηγείο της εγκληματικής τους οργάνωσης στην Ελλάδα, κινώντας έτσι και με τρόπο με αόρατο τα νήματα, στον υπόκοσμο της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

Άλλωστε έχει αποδειχθεί ερευνητικά, τόσο από την ελληνική, όσο και από τις αστυνομίες άλλων Ευρωπαϊκών κρατών πως η συμμορία στην οποία φέρεται να ηγούνταν ο Ντέντοβιτς με τον Σταμάτοβιτς, εδώ και χρόνια δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, απευθείας από τα καρτέλ τις Κολομβίας, με προορισμό την Γηραιά Ήπειρο.

Άλλωστε ακόμα και στην αμερικανική DEA έχουν στα χέρια τους στοιχεία για την σερβική μαφία, η οποία φέρεται ως προνομιούχος συνομιλητής και συνεργάτης των μεγαλυτέρων “βαρόνων” της  κοκαΐνης την Λατινική Αμερική: “…πρόκειται για σκληρούς κακοποιούς που όμως λειτουργούν με κανόνες τους οποίους ποτέ δεν παραβιάζουν καθώς η τιμωρία είναι θάνατος. Κάπως έτσι λειτουργούν και οι “βαρόνοι” της κοκαΐνης στην Λατινική Αμερική και για το λόγο αυτό φαίνεται πως οι δύο μαφίες βρήκαν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους.

Έτσι ήρθε και «κούμπωσε» η στενή τους συνεργασία…» λέει άνθρωπος που γνωρίζει άριστα τα ερευνητικά δεδομένα της DEA. Στο μεταξύ και όπως αποκαλύπτεται από την Σερβία, ο Ιγκόρ Ντέντοβιτς – ο πρώτος των θυμάτων, ήταν ένας εκ των ισχυρών επιχειρηματιών στο τουριστικό θέρετρο του Κότορ, στο Μαυροβούνιο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Ι. Ντέντοβιτς διέθετε δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στο τουριστικό θέρετρο και πάνω από 40 ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές πληροφορήσεις, όλα αυτά φαίνεται να τα είχε δημιουργήσει από το εμπόριο κοκαΐνης «ξεπλένοντας» το «μαύρο χρήμα» στην αγορά ακινήτων και επιχειρήσεων πριν τελικά δολοφονηθεί εν ψυχρώ στην Βάρη.

Βάρη: Η δολοφονία

Ήταν βράδυ τις 19ης Ιανουαρίου του 2020 όταν τέσσερα μαυροφορεμένα άτομα μπήκαν σε γνωστή ταβέρνα της Βάρης. Οι σερβιτόροι πίστεψαν όπως είναι πελάτες και αμέσως πήγαν να τους εξυπηρετήσουν.

Οι δύο από τους 4 άνδρες, με γοργά βήματα κατευθύνθηκαν σε ένα τραπέζι όπου έτρωγαν δύο οικογένειες, οι σύζυγοι και τα παιδιά τους. Χωρίς δισταγμό οι δύο εισβολείς έβγαλαν από τα μπουφάν τους όπλα και στην κυριολεξία «θέρισαν» τον Ντέντοβιτς και τον Στεπάνοβιτς μπροστά στα μάτια των δύο γυναικών τους, αλλά και των παιδιών τους τα οποία είχαν μείνει αποσβολωμένα από την εικόνα εκτέλεσης των πατεράδων τους.

Όταν πλέον η κατάσταση άρχισε να ξεκαθαρίζει, οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως βρίσκονταν μπροστά σε μια από τις πιο σημαντικές εκτελέσεις μαφιόζων που έχουν σημειωθεί ποτέ στα ελληνικά χρονικά.

πηγή: newsit.gr