Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι - Επτά στους δέκα σκέφτονται να μην ανοίξουν φέτος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 11:04 Πάρος: Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι - Επτά στους δέκα σκέφτονται να μην ανοίξουν φέτος

Όσον αφορά τις αφίξεις μέσα στο καλοκαίρι, οι όποιες ελπίδες στρέφονται κυρίως στον εσωτερικό και κοινωνικό τουρισμό.

Την ώρα που το μεγάλο στοίχημα της χώρας, μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι να κρατήσει ψηλά τον τουρισμό, ενόψει της θερινής σεζόν, αρκετοί ξενοδόχοι λένε πως δεν πρόκειται να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, διότι δεν τους συμφέρει οικονομικά μετά την κρίση που "χτύπησε" λόγω του κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων οι επιχειρηματίες που άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους ήταν ελάχιστοι. Όπως είπε σήμερα, ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ, μιλώντας στον ρ/σ "Θέμα 104,6", στην Παροικιά, άνοιξαν μόλις δέκα καταστήματα από τα συνολικά 187.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ του OPEN tv σχετικά με τους ξενοδόχους της Πάρου και της Αντιπάρου, επτά στους δέκα, αν και θέλουν, σκέφτονται να μην ανοίξουν τις μονάδες τους.

"Ακόμα είμαστε με κλειστά τα παντζούρια. Ο λόγος είναι ότι α) αναμένουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα έτσι ώστε να δούμε εάν συμφέρει να ανοίξουμε, β) δεν γνωρίζουμε ακόμα που ξεκινάει και που σταματάει η ευθύνη μας σε περίπτωση κρούσματος στο ξενοδοχείο μας", λέει στο OPEN tv η Μαρία Αμπατζή, πρόεδρος των ξενοδόχων Πάρου & Αντιπάρου. Όσον αφορά τις αφίξεις μέσα στο καλοκαίρι οι όποιες ελπίδες στρέφονται κυρίως στον εσωτερικό και κοινωνικό τουρισμό.

"Όταν λοιπόν βλέπουν ότι το κέρδος σχεδόν μηδενίζεται οι επιχειρηματίες προτιμούν να κλείσουν τα ξενοδοχεία και να μην τα ανοίξουν καθόλου" υποστηρίζει ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Αποστόλου. Την ίδια ώρα σε απόγνωση βρίσκονται και οι ψαράδες του νησιού. Το εμπόρευμά τους μένει απούλητο ενώ από τα δέκα καΐκια, ρίχνουν δίχτυα μόνο δύο, έχοντας μειωμένο προσωπικό.

Πηγή: thetoc.gr