Από 18 Μαΐου ελεύθερη η μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη – Χαρδαλιάς: Ίσως από τις 25 Μαΐου σε όλα τα νησιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 18:47 Από 18 Μαΐου ελεύθερη η μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη – Χαρδαλιάς: Ίσως από τις 25 Μαΐου σε όλα τα νησιά

Νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν θα επιτραπεί αν όλα πάνε καλά η μετακίνηση προς τα νησιά, σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό και προς την Κρήτη.

Την σκυτάλη από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

«Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και στην Κρήτη», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, ενημέρωσε πως πρόθεση είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Περαιτέρω επισήμανε πως είναι μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

 

Αναφερόμενος στη χθεσινή πρώτη ημέρα του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων, κατά την οποία άνοιξαν σχολεία και πολλές επιχειρήσεις, είπε πως κύλησε σχετικά ομαλά, αν εξαιρέσει κανείς κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε κάποια σημεία πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα και έγκαιρα.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους λατρείας, είπε ότι από την Κυριακή επιτρέπονται λειτουργίες αλλά και μυστήρια, γάμοι και βαφτίσεις.

Ενημέρωσε ότι παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αφορούν όσους διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι είναι σημαντική η τήρηση αποστάσεων και λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών πολλοί θα επιλέξουν κάποια παραλία. «Εκεί, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», τόνισε.

Νωρίτερα, ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε ανήσυχος στην ενημέρωση λέγοντας ότι «δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε και να είμαστε πιο προσεκτικοί. Δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση