Κεραμέως: Το 60% των μαθητών της Γ΄Λυκείου επέστρεψε στις τάξεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 12:39 Κεραμέως: Το 60% των μαθητών της Γ΄Λυκείου επέστρεψε στις τάξεις

Τι θα γίνει με τις απουσίες και τις κάμερες στα σχολεία - Χρήση της ειδικής άδειας έκανε το 1,3 έως 2,5% των εκπαιδευτικών.

Έξι στους 10 μαθητές της Γ' Λυκείου επέστρεψαν τη Δευτέρα και την Τρίτη στις τάξεις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Απαντώνας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Χαράς Κεφαλίδου, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι το ποσοστό επιστροφής των μαθητών στα σχολεία φτάνει το 60%, ενώ κατά τις δύο πρώτες ημέρες έναρξης των μαθημάτων το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έκαναν χρήση της ειδικής άδειας λόγω ζητημάτων υγείας, κυμάνθηκε από 1,3 έως 2,5%.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

Η καταχώριση των απουσιών των μαθητών δεν αφορά στον χαρακτηρισμό της φοίτησης, αλλά προορίζεται για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Η εγκύκλιος αναφέρει:

Σε συνέχεια της αρ. πρ. Φ1/52525/Δ2/7-5-2020 εγκυκλίου με θέμα: "Ενημέρωση για την καταχώριση απουσιών στο ΠΣ myschool" σας διευκρινίζουμε ότι στην ειδική φόρμα αποτύπωσης απουσιών καταχωρίζεται καθημερινά το σύνολο των μαθητών/τριών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανά τάξη (αριθμητικό σύνολο μαθητών/τριών και όχι των ωρών απουσίας).

Η αποτύπωση των ημερήσιων απουσιών δεν αφορά στον χαρακτηρισμό της φοίτησης, αλλά προορίζεται για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας. Στη νέα φόρμα απουσιών καταχωρίζονται όλες οι ημερήσιες απουσίες, ασχέτως αιτιολογίας. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες που δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με την αρ. πρ. 52840/ΓΔ4/8-5-2020 ΥΑ (Β΄1765), καταχωρίζονται στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool, με αιτιολογία: "λόγω εποχικής γρίπης/covid-19".

Για τις κάμερες στα σχολεία

Ως προς τις κάμερες στα σχολεία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος, η υπουργός σημείωσε ότι δεν είναι υποχρεωτική, αλλά "δύναται" να εφαρμοστεί. Η Αρχή Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αποφάνθηκε ότι σε περιπτώσεις πανδημίας, είναι νόμιμη η ταυτόχρονη διδασκαλία σε μαθητές με φυσική παρουσία και σε άλλους μαθητές με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά απαγορεύεται η καταγραφή και αποθήκευση των μαθημάτων.

Συγκεκριμένα, η Αρχή παρατηρεί ότι "ο σκοπός της συγκεκριμένης επεξεργασίας που συνίσταται στην παροχή εκπαίδευσης, είναι κατ' αρχήν νόμιμος και μπορεί να αποτελέσει, υπό προϋποθέσεις, τη βάση για τη σύννομη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των διδασκόντων και των μαθητών στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης". Πέρα όμως "της απαγόρευσης της καταγραφής και αποθήκευσης του μαθήματος", μετά από συμβουλευτική σύσταση της Αρχής, ορίστηκε ο υπεύθυνος επεξεργασίας, περιορίστηκε ο σκοπός χρήσης των μεταδιδομένων (πληροφορίες που παράγονται κατά τη λειτουργία των συστημάτων τηλεκπαίδευσης, π.χ. δεδομένα για τους χρόνους διάσκεψης ενός χρήστη) και "θεσπίσθηκε η υποχρέωση καταστροφής τους".

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση