Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο και στις κάμερες στα σχολεία [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 14:37 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο και στις κάμερες στα σχολεία [εικόνες]

Το πολυνομοσχέδιο, που τέθηκε σε διαβούλευση εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά, περιλαμβάνει κρίσιμες ρυθμίσεις.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και κατά της τροπολογίας εξπρές που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες. Το πολυνομοσχέδιο, που τέθηκε σε διαβούλευση εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά, περιλαμβάνει κρίσιμες ρυθμίσεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Τράπεζα Θεμάτων, αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων σε Γυμνάσιο και Λύκειο, αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ είναι μερικές από τις διατάξεις που οδήγησαν τους εκπαιδευτικούς σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Θύελλα αντιδράσεων επιπλέον, έχει προκαλέσει και η τροπολογία της υπουργού Παιδείας που προβλέπει την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από την τάξη.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, αναφέρει:

"Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τετάρτη 13 Μαΐου στη 1μμ.

Διεκδικούμε:

-Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

-Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.

-Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

-Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό".

Πηγή: thetoc.gr