Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η πειραματική χορήγηση αντισωμάτων στην Ελλάδα - Σε ασθενείς σε Ευαγγελισμό και Αττικόν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 16:12 Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η πειραματική χορήγηση αντισωμάτων στην Ελλάδα - Σε ασθενείς σε Ευαγγελισμό και Αττικόν

Σε περίπου 15 ημέρες θα υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για την κλινική τους εικόνα.

Ξεκίνησε στην Ελλάδα η πειραματική χορήγηση αντισωμάτων από ασθενείς που νόσησαν με κορωνοϊό και ανέπτυξαν ανοσία, σε νοσηλευόμενους με covid-19 προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να αποτελέσει μία αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, στα νοσοκομεία "Αττικόν" και "Ευαγγελισμός" έγινε για πρώτη φορά σε σοβάρα νοσούντες ασθενείς από Covid-19 η χορήγηση πλάσματος με αντισώματα. Πρόκειται για δύο ασθενείς, στους οποίους θα γίνει χορήγηση πλάσματος ανά μια ημέρα - συνολικά θα λάβουν τρεις δόσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιστημονική ομάδα που έχει ξεκινήσει την πειραματική μελέτη, έχει ελέγξει δείγματα από 95 ασθενείς που νόσησαν με κορωνοϊό και ιάθηκαν και πλέον επειδή έχουν αναπτύξει αντισώματα δεν μπορούν να ξανακολλήσουν τον ιό ή να τον μεταδώσουν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών σε περίπου 15 ημέρες θα υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για την κλινική τους εικόνα και την αποτελεσματικότητα αυτής της μορφής ανοσοθεραπείας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής των κατάλληλων δοτών, ώστε περισσότεροι νοσηλευόμενοι στο άμεσο μέλλον να υποβληθούν στο άμεσο μέλλον σε εγχύσεις πλάσματος.

Πηγή: ethnos.gr