Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 10 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα εποχικά καταλύματα, την 1η Ιουνίου τα 12μηνης λειτουργίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 10:40 Στις 10 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα εποχικά καταλύματα, την 1η Ιουνίου τα 12μηνης λειτουργίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή", στις 10 Ιουνίου θα επιτραπεί η λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων.

Επανερχόμαστε σιγά - σιγά στην "κανονικότητα" προ κορωνοϊού, ωστόσο ο ιός παραμένει εδώ, κι έτσι η άρση των μέτρων μπορεί σταδιακά να πραγματοποιείται, αλλά τα μέτρα ατομικής προστασίας παραμένουν.

Τώρα, το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, είναι να σωθεί ο τουρισμός, που αποτελεί το "γερό χαρτί" για τη χώρα.

Τη Δευτέρα, 18 Μαϊού, απελευθερώνεται η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα συν την Κρήτη. Παρά το γεγονός ότι σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις για τον τρόπο απελευθέρωσης των μετακινήσεων, οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία του αεροπορικού κλάδου θα ληφθούν οριστικά το επόμενο διήμερο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή", στις 10 Ιουνίου θα επιτραπεί η λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων. Όπως γνωρίζουμε ήδη, μία εβδομάδα νωρίτερα θα λειτουργήσουν ξανά τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Όσον αφορά στην εστίαση, εξακολουθεί να παραμένει "αγκάθι", καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η 1η Ιουνίου, ημέρα που αποφασίστηκε να ανοίξουν τα καταστήματα, είναι πολύ αργά. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, όπως σημειώνει η "Καθημερινή".

Υπενθυμίζεται, πως ενόψει καύσωνα, αποφασίστηκε να ανοίξουν 515 οργανωμένες πλαζ σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις μικρές παραλίες, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς. Σημειώνεται πως, όσον αφορά στις παραλίες, η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο. Τα κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ θα λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away). Τα προϊόντα τους θα πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Απαγορεύεται επίσης, η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών όπως και το delivery.

Με πληροφορίες από "Καθημερινή"