Πέτσας: Υποχρεωτική η μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 11:22 Πέτσας: Υποχρεωτική η μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι όλοι οι επιβάτες σε αεροπλάνα και πλοία, αλλά και στις οδικές μεταφορές (πούλμαν, ΚΤΕΛ, τρένο) θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.

Δεν θα μπορεί να υπάρξει "τουρισμός σε καραντίνα", όμως η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σε συνέντευξή του στο MEGA ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι όλοι οι επιβάτες σε αεροπλάνα και πλοία, αλλά και στις οδικές μεταφορές (πούλμαν, ΚΤΕΛ, τρένο) θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα και ανέφερε ότι οι διμερείς συμφωνίες για τον τουρισμό θα είναι μέρος της λύσης, αλλά όχι οι μόνες. Η Ελλάδα, είπε, θα πρέπει να σφραγίσει το "καλό διαβατήριο" που έχει ως τώρα με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για τις εξελίξεις σχετικά με τη λειτουργία των πλαζ, τον τουρισμό και την πορεία αντιμετώπισης του κορωνοϊού ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση και οι πολίτες βρίσκονται μπροστά σε ένα "πρωτοφανές φαινόμενο" και ότι για την αντιμετώπισή του "βασικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη του καθενός".

Πώς θα ταξιδεύουμε από τη Δευτέρα

Ο οδικός χάρτης για την απελευθέρωση των μετακινήσεων και των μεταφορών αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή, με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα στους σταθμούς, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν θα πρέπει να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Όσον αφορά στα αεροπλάνα, θα επιτρέπονται οι πτήσεις εσωτερικού και μόνο με προορισμό την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μετακινήσεις με αεροπλάνο θα γίνονται ως εξής:

- Τσεκ ιν μόνο ηλεκτρονικά.

-Απολύμανση στις αποσκευές και χειραποσκευές που θα μπαίνουν στα ντουλαπάκια του αεροπλάνου.

- Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τους επιβάτες από τη στιγμή που θα μπαίνουν στο αεροδρόμιο μέχρι την ώρα που θα βγαίνουν από το αεροδρόμιο του προορισμού. Ειδικά μέσα στο αεροπλάνο.

- Ερωτηματικά παραμένουν για το αν θα υπάρχει κενό στα καθίσματα ανάμεσα στους επιβάτες. Υπάρχει μέριμνα για φίλτρα νοσοκομειακού εξαερισμού των χώρων του αεροπλάνου, ενώ πρέπει να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας στην επικύρωση των εισιτηρίων και την παραλαβή των αποσκευών.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις στο εξωτερικό, όταν αυτές επιτραπούν, θα γίνεται θερμομέτρηση στους επιβάτες πριν επιβιβαστούν, αλλά και μετά.

Πρόστιμα στις παραλίες;

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δούμε αστυνομικούς και λιμενικούς να επιβάλουν πρόστιμα το Σαββατοκύριακο στις παραλίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: "Θα είμαστε εκεί για να δώσουμε συμβουλές και όχι πρόστιμα, αλλά αν παρατηρηθεί παραβατική συμπεριφορά θα τιμωρηθεί".

"Θα συνεχίσουμε να δίνουμε οριζόντιες συμβουλές στους πολίτες, αλλά θα παρεμβαίνουμε τοπικά όταν και όπου χρειάζεται, όπως έγινε και στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Δεν μπορεί να υπάρχει συνέχεια ένας αστυνομικός ή λιμενικός δίπλα στον κάθε πολίτη" συμπλήρωσε.

Τέλος, για την ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου για την αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ο κ. Σκέρτσος εξέφρασε προσωπικές απόψεις και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση