Λέσβος: Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού σε δομή μεταναστών - Τι ζητεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 15:19 Λέσβος: Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού σε δομή μεταναστών - Τι ζητεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Συνολικά τέσσερις είναι, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς της νόσου του κορωνοϊού (covid 19) που διαμένουν στην πρόχειρη δομή - «καραντίνα» στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου. Τη δομή δημιούργησε την περασμένη Κυριακή το Υπουργείο, νοικιάζοντας -με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης- από ιδιώτη τον χώρο που είχε χρησιμοποιηθεί το 2015 ως χώρος φιλοξενίας από την IRC.

Συνολικά ελέγχθηκαν 70 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ήρθαν στη Λέσβο, οι 51 την Τετάρτη 6 Μαΐου στο Καλό Λιμάνι του Σκαλοχωρίου και οι υπόλοιποι 19 την Κυριακή 10 Μαΐου στα Λάψαρνα της Άντισσας. Η αρχική τυχαία δειγματοληψία από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έδειξε δυο ασθενείς και επτά αρνητικούς στον ιό. Ο επανέλεγχος και των εννέα μαζί με τους υπολοίπους επιβεβαίωσε την πρώτη εξέταση. Σημειώνεται ότι αρνητικά ήταν τα δείγματα και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, 11 κατοίκων του Σκαλοχωρίου μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος του χωριού Δέσποινα Μαϊάκη, η οποίο φιλοξένησε στο αυτοκίνητο της τρία παιδιά ηλικίας δυο μηνών, δυο και τριών ετών και τις δυο μητέρες τους στη διάρκεια καταιγίδας στο σημείο της άφιξης τους. Αλλά και τεσσάρων πολιτών κατοίκων άλλων περιοχών, δυο στρατιωτικών, δυο στελεχών του Λιμενικού Σώματος και ενός στελέχους Διεθνούς Οργανισμού.

Η επιστολή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Την αποστολή κινητού συνεργείου για τη διενέργεια μαζικών τεστ για τον κορωνοϊό, ζητεί από το υπουργείο Υγείας, με επιστολή της, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

«Εδώ και καιρό έχουμε υποβάλει σχετικό αίτημα. Πλην όμως η άμεση άφιξη συνεργείου καθίσταται επιτακτικότερη μετά τη διαπίστωση σήμερα τεσσάρων κρουσμάτων σε νεοαφιχθέντες μετανάστες» σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Πηγή πληροφοριών: stonisi.gr/ ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πηγή φωτό: stonisi.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση