Έτοιμες να ξαναλειτουργήσουν οι εκκλησίες την Κυριακή - Σε απόσταση τα καθίσματα [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 16:43 Έτοιμες να ξαναλειτουργήσουν οι εκκλησίες την Κυριακή - Σε απόσταση τα καθίσματα [εικόνες]

Οι περισσότεροι ναοί στην Αττική, έχουν ετοιμαστεί για να δεχθούν τους πιστούς στην πρώτη λειτουργία μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Με ελεγχόμενη είσοδο, αποστάσεις ασφαλείας και με μέγιστο αριθμό ατόμων σε κάθε ναό, θα επιστρέψουν οι πιστοί στις Εκκλησίες από τη ερχόμενη Κυριακή 17 Μαΐου, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Ήδη, οι περισσότεροι ναοί στην Αττική, έχουν ετοιμαστεί για να δεχθούν τους πιστούς στην πρώτη λειτουργία μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Κάποιοι ναοί μάλιστα, πέραν του σφραγίσματος του διπλανού καθίσματος, έχουν τοποθετήσει και τη σειρά των καθισμάτων σε απόσταση 1,5 μ. από την επόμενη σειρά.

Υπενθυμίζεται πως ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και οι παριστάμενοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου. Για τους χώρους λατρείας άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι 50 άτομα. Και σε αυτή την περίπτωση υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας, αλλά και αντισηπτικού. Παράλληλα, επιτρέπεται η τέλεση μυστηρίων.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση