Δίκη Τοπαλούδη: Τα δάκρυα της μάνας, το ευχαριστώ του πατέρα και τα χειροκροτήματα μετά την καταδίκη [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 20:21 Δίκη Τοπαλούδη: Τα δάκρυα της μάνας, το ευχαριστώ του πατέρα και τα χειροκροτήματα μετά την καταδίκη [εικόνες]

Όταν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη βγήκαν από την αίθουσα ο κόσμος εκδήλωσε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου

Μετά την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για το βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη βγήκε από τη δικαστική αίθουσα δικαιωμένη αλλά και χωρίς να μπορεί να κρατήσει τα δάκρυά της.

 
Δίκη Τοπαλούδη: Τα δάκρυα της μάνας, το ευχαριστώ του πατέρα και τα χειροκροτήματα μετά την καταδίκη [εικόνες]


Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας μόλις άκουσε την τελική απόφαση έπεσε στην αγκαλιά όσων βρίσκονταν δίπλα της. Βγαίνοντας από την αίθουσα, πήγε προς τις οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Ελένης.

1
τοπαλουδη


Κοντά της όπως πάντα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη που είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την απονομή Δικαιοσύνης για τη δολοφονία της αδικοχαμένης κόρης του.

τοπαλουδη
τοπαλουδη

Όταν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη βγήκαν από την αίθουσα, ο κόσμος τους "αγκάλιασε" με χειροκροτήματα και συνθήματα.

 
τοπαλουδη
τοπαλουδη
τοπαλουδη

Ο συγκεντρωμένος κόσμος φώναζε με πάθος "Ποτέ μη ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη".

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τους κατηγορούμενους η απόφαση του δικαστηρίου

Την ποινή των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της κάθειρξεως 15 ετών για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στους 2 κατηγορούμενος. Νωρίτερα την ποινή αυτή είχε ζητήσει η εισαγγελέας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους, αρνούμενη κάθε ελαφρυντικό.

Η Αριστοτέλεια Δόγκα, ζήτησε να τους επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού ενώ για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού που επισύρει ποινή από 10 έως 15 έτη η εισαγγελέας ζήτησε να τιμωρηθούν με το ανώτατο όριο, δηλαδή τα 15 έτη.

"Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό" για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, είπε κατά την αγόρευση της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και εισηγήθηκε προς του δικαστές να απορριφθούν στο σύνολο τους.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Μεταξύ άλλων είπε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη.

Μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. "Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη" είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: "Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν".

Οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση