Οριστικό: Ανοίγουν τη Δευτέρα 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 21:47 Οριστικό: Ανοίγουν τη Δευτέρα 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης

Οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το "πράσινο φως".

Το "πράσινο φως" στην κυβέρνηση να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ έδωσε η Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών .

"Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά" ανέφεραν κυβερνητικές πηγές και συμπλήρωναν: "Η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα".

Το ενδεχόμενο του ανοίγματος των χώρων εστίασης νωρίτερα από το προβλεπόμενο απασχολούσε την κυβέρνηση αλλά και τους επιστήμονες, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός που έχει ανακοινωθεί ήθελε την εστίαση να ανοίγει την 1η Ιουνίου. Ωστόσο οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται στις πλατείες, φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα και επισπεύδουν το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.

Η σημερινή απόφαση έρχεται να επιβεβαιώσει ρεπορτάζ του TheToc, πριν από τέσσερις ημέρες, για την επικείμενη απόφαση ανοίγματος στις 25 Μαΐου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει στην τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, στις 11ης Μαΐου, να εξεταστεί το ενδεχόμενο του ανοίγματος του κλάδου της εστίασης στις 25 Μαίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, βάσει των ίδιων πληροφοριών, είχε ζητήσει από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να αποφανθούν εαν υπάρχουν οι προυποθέσεις ώστε ο κλάδος της εστίασης να ανοίξει τελικώς στο σύνολό του, μία εβδομάδα νωρίτερα από το αρχικό σχέδιο.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση