Ανοίγουν οι εκκλησίες για τους πιστούς – Θεία Λειτουργία με αντισηπτικό και ελεγχόμενη είσοδο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 23:45 Ανοίγουν οι εκκλησίες για τους πιστούς – Θεία Λειτουργία με αντισηπτικό και ελεγχόμενη είσοδο

Το πρωί της Κυριακής (17.05.2020) χτυπάνε οι καμπάνες των εκκλησιών για να υποδεχτούν τους πιστούς. Πρωτόγνωρες οι καταστάσεις για όλους. Αναλυτικά τα μέτρα για να μπούμε στους ναούς.

Κάτω από αυστηρούς κανόνες ελέω κορωνοϊού ανοίγουν το πρωί της Κυριακής (17.05.2020) για τους πιστούς οι εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα, καθώς ως τώρα επιτρέπονταν η είσοδος μόνο για ατομική προσευχή. 

Η εκκλησία, λοιπόν, είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει την νέα πραγματικότητα και οι καταστάσεις είναι πραγματικά πρωτόγνωρες για όλους. 

Οπως έχει αποφασιστεί για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός πιστών που μπορεί να δεχτεί είναι 50, ενώ θα υπάρχει και τήρηση απόστασης 1,5μ. Η χρήση αντισηπτικού είναι απαραίτητη, ενώ υπάρχει και σύσταση για χρήση μάσκας μέσα στις εκκλησίες από τους πιστούς. 

Αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν στην είσοδο των ναών θα υπάρχει ένα σύστημα ελεγχόμενης αναμονής πιστών.

Το πρόσωπο που θα ελέγχει στην είσοδο θα φοράει μάσκα και γάντια, ενώ ανοιχτά θα είναι τα μεγάφωνα τις ώρες της Θείας Λειτουργίας.

Θα τελούνται περισσότερες Θείες Λειτουργίες όπου υπάρχει η δυνατότητα με σύσταση στις ευπαθείς ομάδες να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι. Στην είσοδο των ναών θα υπάρχουν αντισηπτικά, ο φυσικός εξαερισμός τους είναι υποχρεωτικός και θα γίνεται συχνή και σχολαστική καθαριότητα.

Οι πιστοί με προσωπική ευθύνη και μέριμνα συστήνεται να φοράνε μάσκα. Παράλληλα θα υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ πιστών κατά την προσέλευση της θείας μετάληψης. Τα Ιερά Μυστήρια θα τελούνται εντός του ναού και δεν θα γίνονται μυστήρια σε ιδιωτικούς ναούς. 

Να σημειωθεί πώς οι λιτανείες και οι μεταφορές ιερών λειψάνων αναστέλλονται μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση