Θεσσαλονίκη: Ανεξέλεγτη διαρροή αερίου σε βενζινάδικο – Απέτρεψαν την έκρηξη στο παρά πέντε

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 13:17 Θεσσαλονίκη: Ανεξέλεγτη διαρροή αερίου σε βενζινάδικο – Απέτρεψαν την έκρηξη στο παρά πέντε

Μεγάλη κινητοποίηση στην Πυροσβεστική από διαρροή υγραερίου σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GRTimes, στο παρά πέντε απετράπησαν τα χειρότερα, καθώς αν γινόταν έκρηξη, οι ζημιές θα ήταν τεράστιες σε ακτίνα 2 χλμ. Ευτυχώς, η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και καθοριστική για την εκτόνωση του προβλήματος.

Ο “συναγερμός” σήμανε περίπου στις 10.30 στο πρωί της Κυριακής όταν διαπιστώθηκε πως κοντά στη περιοχή του αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ανεξέλεγκτη διαρροή υγραερίου σε βενζινάδικο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20 άνδρες, ενώ στο σημείο βρέθηκε και η Τροχαία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η διαρροή σημειώθηκε στη διάρκεια του ανεφοδιασμού της δεξαμενής υγραερίου στο πρατήριο που βρίσκεται στην περιοχή «ΜΗΔΕΝ» στον δρόμο της Θεσσαλονίκης προς την Περαία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαρροή προέρχεται και από το βυτιοφόρο, ενώ εκτιμάται πως έχει σπάσει και αγωγός, ενώ δεν αποκλείεται το πρόβλημα να προκλήθηκε από βλάβη στη βαλβίδα.

Οι Αρχές ζήτησαν από τους καταστηματάρχες και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων στην περιοχή να απομακρυνθούν, ενώ και ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην Περαία, καθώς και στο Πλαγιάρι λόγω του μεγάλου αριθμού μετασχηματιστών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: GRTimes

Προσαρμοσμένη αναζήτηση