Κορωνοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση πλάσματος σε ελληνικά νοσοκομεία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 09:31 Κορωνοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση πλάσματος σε ελληνικά νοσοκομεία

Στην κλινική μελέτη συμμετέχουν έξι νοσοκομεία της χώρας.

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα από τη θεραπευτική χορήγηση πλάσματος σε ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι έχουν αναρρώσει και στο πλαίσιο κλινικής μελέτης που είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας.

Στην κλινική μελέτη συμμετέχουν έξι νοσοκομεία της χώρας –"Αττικόν", "Αλεξάνδρα", "Ευαγγελισμός", "Σωτηρία", "Άγιος Σάββας", Πανεπιστημιακό Πατρών– υπό τον συντονισμό του καθηγητή Θεραπευτικής Αιματολογίας-Ογκολογίας και πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Θάνο Δημόπουλο.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Καθημερινή η διευθύντρια ΕΣΥ στην Αιματολογική - Λεμφωμάτων Κλινική και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", κ. Μαρία Παγώνη, "έως σήμερα έχει ήδη χορηγηθεί πλάσμα αίματος σε τέσσερις ασθενείς με σοβαρή νόσο από τον κορωνοϊό, δύο στο "Αττικόν”, έναν ασθενή στον "Ευαγγελισμό” και έναν ασθενή στο "Σωτηρία”, ενώ προγραμματίζουμε αυτές τις ημέρες την εφαρμογή της θεραπείας σε έναν ακόμα ασθενή στον "Ευαγγελισμό”. Η θεραπευτική αγωγή αφορά σε τρεις εγχύσεις πλάσματος από δότες μέρα παρά μέρα".

Πηγή: Kathimerini.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση