Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα - Νέες αποκαλύψεις: "Μου φάνηκε οικείο πρόσωπο", λέει η 34χρονη για τη δράστιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 10:04 Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα - Νέες αποκαλύψεις: "Μου φάνηκε οικείο πρόσωπο", λέει η 34χρονη για τη δράστιδα

Η σοκαρισμένη γυναίκα φαίνεται να άλλαξε κατά πολύ αυτά που είχε πει αρχικά στις πρώτες της αναφορές.

"Δεν αποκλείω να την γνωρίζω. Ίσως να είναι κάποια γνωστή μου. Τώρα που ανασύρω μνήμες από τις εικόνες της επίθεσης, μου φαίνεται οικείο πρόσωπο. Προσπαθώ να θυμηθώ από ποιο περιβάλλον. Νομίζω ότι θα τα καταφέρω και θα θυμηθώ" φέρεται να είπε η 34χρονη, θύμα της επίθεσης με καυστικό υγρό, το πρωί της Τετάρτης στην Καλλιθέα, στην δεύτερη ολιγόλεπτη επαφή που είχε με αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Η σοκαρισμένη γυναίκα φαίνεται να άλλαξε κατά πολύ αυτά που είχε πει αρχικά στις πρώτες της αναφορές, κάτι που δικαιολογείται σε έναν βαθμό από τον αρχικό φόβο και τα όσα τραγικά υπέστη. Αν και στην πρώτη συνάντησή της με τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., είχε αναφέρει πως δεν μπορεί να αναγνωρίσει ποια ήταν η δράστιδα και την αιτία που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την αποτρόπαια πράξη, τώρα φαίνεται πως εμμέσως επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για προσωπικό ζήτημα.

Τι λέει η αστυνομία

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που χειρίζονται την σοβαρή υπόθεση είναι αισιόδοξοι πως τις επόμενες ημέρες η 34χρονη γυναίκα θα καταφέρει να τους βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην εξέλιξη των ερευνών, ενώ και εκείνοι θα επιδιώξουν εντονότερες, συχνότερες και μεγαλύτερες επαφές μαζί της. Ενδεχομένως, η άτυχη γυναίκα θα θυμηθεί την "μαυροφορεμένη" γυναίκα ή τουλάχιστον το περιβάλλον από το οποίο προέρχεται. Αρχικά έχουν πάρει κάποιες καταθέσεις, τουλάχιστον 10, από το κοντινό οικογενειακό, φιλικό, εργασιακό περιβάλλον αλλά και από πρόσφατες και προηγούμενες προσωπικές σχέσεις, αναζητώντας άτομα που θα μπορούσαν να μπουν στην διαδικασία να της κάνουν κακό με αυτόν τον φρικτό τρόπο. Από τις πρώτες επαφές με αυτόν τον κύκλο ατόμων, οι αστυνομικοί δεν φαίνεται, προς το παρόν, να έχουν αντλήσει στοιχεία, που θα μπορούσαν να προσδιορίσουν το περιβάλλον από το οποίο προέρχεται η δράστιδα.

Αναζήτηση από τις κάμερες

Στο μεταξύ κλιμάκια αστυνομικών συνεχίζουν την αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας κτιρίων και επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, που εκδηλώθηκε η "βιτριολική" επίθεση, αναζητώντας εικόνες της "μαυροντυμένης" γυναίκας, της πορείας που ακολούθησε ενδεχομένως και του οχήματος που χρησιμοποίησε για την διαφυγή της. Η δράστιδα, νεαρής ηλικίας, όπως περιγράφουν κάποιοι μάρτυρες, διέφυγε διασχίζοντας τη Λ. Θησέως, με τις κινήσεις της να καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας του κτιρίου και καταστημάτων της περιοχής.

Σε περίπτωση που οι αστυνομικές έρευνες κωλυσιεργούν, οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείεται να προβούν σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπίσουν συχνές επαφές, ύποπτα ή απειλητικά μηνύματα SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα θα προβούν σε μία "σάρωση" των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Καλλιθέας για τον εντοπισμό ύποπτων επικοινωνιών, το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση.

Οι πρώτες ενδείξεις, ο τρόπος δράσης, ο σχεδιασμός, η προμελέτη, το μίσος στην εκδήλωση της επίθεσης και το αποτέλεσμα από αυτή, σύμφωνα με τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, αναδεικνύουν ως πιθανό κίνητρο την ερωτική αντιζηλία, ίσως προσωπική διαφορά, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κανένα άλλο ενδεχόμενο.

Στο μεταξύ, θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας της 34χρονης, με τους γιατρούς να έχουν σώσει το αριστερό της μάτι, χωρίς να γνωρίζουν με ακρίβεια τις βλάβες που μπορεί να έχει αφήσει το καυστικό υγρό, στη όρασή της. Χθες μετακινήθηκε από το ιδιωτικό νοσοκομείο στο Θριάσιο, συνοδευόμενη από τη μητέρα και τον αδερφό της, προκειμένου να υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς το 20% της συνολικής επιφάνειας του σώματός της έχει καεί από την καυστική ουσία.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση