Μητσοτάκης: Μέχρι τις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 15:49 Μητσοτάκης: Μέχρι τις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό

Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος τόνισαν τη μεγάλη σημασία του οδικού τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Μακεδονία.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε στη διάρκεια των συναντήσεων με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος τόνισαν τη μεγάλη σημασία του οδικού τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Μακεδονία και ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι 10.000.000 τουρίστες φτάνουν οδικώς.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα τη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, φορέων και οργανισμών της πόλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους δύο αιρετούς και σύσσωμη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας ότι δίχως τη συνεργασία της κυβέρνησης με τις Περιφέρειες και τους Δήμους δεν θα είχε επιτευχθεί η εξαιρετική επίδοση της χώρας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, επιτυχία η οποία τόνωσε σημαντικά την αξιοπιστία της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή.

"Χωρίς τη συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο το πιστωνόμαστε όλοι, αλλά πάνω από όλα βοηθάει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της πατρίδας μας, ένα τόσο σημαντικό ζητούμενο στους δύσκολους καιρούς τους οποίους περνάμε", ανέφερε συνομιλώντας με τον Περιφερειάρχη.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση