Τι προβλέπει το σχέδιο σωτηρίας για την Aegean - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 09:17 Τι προβλέπει το σχέδιο σωτηρίας για την Aegean - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι ένα πολύπλευρο πακέτο μέτρων με επιμέρους προγράμματα για την οικονομική και φορολογική ενίσχυση της αεροπορικής εταιρείας.

Τα υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών και Εργασίας θα ανακοινώσουν σήμερα το σχέδιο για την στήριξη της Aegean η οποία έχει υποστεί σημαντικές ζημιές λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι ένα πολύπλευρο πακέτο μέτρων με επιμέρους προγράμματα για την οικονομική και φορολογική ενίσχυση της αεροπορικής εταιρείας προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον περιορισμό μετακινήσεων και μεταφορών εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα που έχει σχεδόν εκμηδενίσει το πτητικό της έργο από τα μέσα Μαρτίου.

Στο πακέτο των κυβερνητικών μέτρων στήριξης περιλαμβάνεται η χορήγηση κρατικών εγγυήσεων στην Aegean έναντι μελλοντικών δανείων της, ένα μέτρο που θεωρείται πως μπορεί να ανακουφίσει την εταιρεία που έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία.

Επίσης το σχέδιο στήριξης θα έχει ως βασικούς άξονες τις αναστολές πληρωμών, εκπτώσεις τελών και μειώσεις φόρων, ενώ θα υπάρξουν και ρυθμίσεις για τη στήριξη των εργαζομένων της αεροπορικής εταιρείας.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει και αποζημίωση-επιδότηση της θέσης για το διάστημα της δίμηνης καραντίνας, χωρίς να αποκλείεται η συνέχισή της. Οι αεροπορικές εταιρείες, λόγων των περιοριστικών μέτρων, ήταν αναγκασμένες να πετούν όλο το προηγούμενο διάστημα σχεδόν άδειες και με πληρότητα που ακόμη και σήμερα κυμαίνεται από 5% έως 10%.

Με την επιδότηση θα μπορεί να καλυφθεί μέρος του ελάχιστου μεταβλητού κόστους των αεροπορικών εταιρειών (τέλη αεροδρομίων, εναέριας κυκλοφορίας, καυσίμων), χωρίς να περιλαμβάνονται τα κόστη αεροσκαφών και πληρωμάτων.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση