Επίθεση με βιτριόλι: «Ήθελε να την σημαδέψει και να την αφήσει άσχημη»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 00:08 Επίθεση με βιτριόλι: «Ήθελε να την σημαδέψει και να την αφήσει άσχημη»

Ποιο το προφίλ της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα. Γιατί ήθελε να την πλήξει με αυτό τον τρόπο. Τι αναζητούν οι αστυνομικές αρχές.

Η επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα έχει συγκλονίσει τους πάντες και το ερώτημα είναι τι επιδίωκε η δράστις με την πράξη της. Μια πράξη που θα προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην άτυχη κοπέλα και πλέον της αλλάζει όλη της τη ζωή.

Τα κίνητρα της δράστιδος και το προφίλ της προσπάθησε να σκιαγραφήσει μιλώντας στο Star ο νευρολόγος και Διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Ασκητής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η συμπεριφορά της δράστιδας και η επιλογή του θειικού οξέος ως «όπλο» απέναντι στην ομορφιά της Ιωάννας, δείχνει ότι ήθελε να την καταστρέψει και όχι να τη σκοτώσει.

«Ήθελε να τη σημαδέψει με το οξύ, να της αφήσει ασκήμια. Το “σύνδρομο του καθρέφτη” δημιουργεί την αίσθηση ότι θα σε κάνω άσχημη, γιατί αυτό με απειλεί. Όσο άσχημος είμαι εγώ στον καθρέφτη θέλω να είσαι και εσύ», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επίσης, ο κ. Ασκητής τόνισε ότι η ομορφιά της Ιωάννας και ο χαρακτήρας της ήταν η αιτία της αντιζηλίας που όπλισε το χέρι της μαυροντυμένης γυναίκας.

 

Στο μεταξύ στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει η διαδρομή της γυναίκας με τον σάκο στην πλάτη που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη. Υπάρχει κάμερα σε είσοδο πολυκατοικίας που ενδεχομένως να έχει καταγράψει κάτι. Καταλυτικό ρόλο αναμένεται να παίζουν και οι μαρτυρίες της Ιωάννας με τους αστυνομικούς να ξεσκονίζουν το παρελθόν της.

Τρεις γυναίκες βρέθηκαν στο στόχαστρο της Αστυνομίας για την υπόθεση, ενώ η ιχνηλάτιση των επαφών της άτυχης κοπέλας «φωτογράφισε» πρόσωπα – κλειδιά, οδηγώντας όλο και πιο κοντά στη σύλληψη της μαυροφορεμένης γυναίκας, που της επιτέθηκε με βιτριόλι. 

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας βρίσκονταν μια γυναίκα από το συγγενικό περιβάλλον της Ιωάννας και μία από το επαγγελματικό. Ωστόσο, νέες μαρτυρίες βάζουν στο «κάδρο» ένα ακόμη γυναικείο πρόσωπο «κλειδί».

 

Η πρώτη «εικόνα» της μαυροφορεμένης! Αποκαλύψεις στο Live News

Είδε την ζωή της να καταστρέφεται σε λίγα δευτερόλεπτα, όταν η άγνωστη γυναίκα -σύμφωνα με τις πληροφορίες- της έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο.

Η 34χρονη Ιωάννα πήγαινε αμέριμνη στην δουλειά της, στην Καλλιθέα, χωρίς να μπορεί να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος είχε “οπλίσει” το χέρι του με το βιτριόλι και είχε αποφασίσει να την “βασανίζει” για πάντα.

Στην υπόθεση, ωστόσο, υπάρχουν εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, που μεταδόθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, 29.05.2020, στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, οι Αρχές είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση -αν αυτό δεν έχει ήδη συμβεί- ενός σκίτσου της δράστιδος!

Πώς προέκυψε αυτό; Ως εξής: Από κάμερες στην περιοχή καταγράφηκε η αποβίβαση μιας γυναίκας από ένα ταξί, περίπου ένα τέταρτο πριν την επίθεση.

Οι Αρχές εντόπισαν τον ταξιτζή από την πινακίδα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν προσήλθε ο ίδιος στις Αρχές, όπως είχε γραφτεί τις προηγούμενες ημέρες.

Στις Αρχές ο ταξιτζής είπε πως η συγκεκριμένη γυναίκα τον σταμάτησε στο Παγκράτι και του είπε ότι ο προορισμός της ήταν η Θησέως.

Ο οδηγός, λοιπόν, έδωσε μια περιγραφή, η οποία ήταν πολύ κοντά στην πρώτη περιγραφή που έδωσε και η ίδια η 34χρονη γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι.

Έτσι, με βάση αυτές τις δύο συγκλίνουσες περιγραφές, οι Αρχές ολοκληρώνουν ένα σκίτσο κι όταν το επιτρέψει η υγεία της 34χρονης, θα της το δείξουν ώστε να τους απαντήσει αν της θυμίζει κάτι.

Πληροφορίες Star, Live News

Προσαρμοσμένη αναζήτηση