Ελευσίνα: Το αποτύπωμα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης Up'ο ψηλά - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 16:55 Ελευσίνα: Το αποτύπωμα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης Up'ο ψηλά - ΒΙΝΤΕΟ

Η οικονομική ύφεση που έχει προκληθεί στην παγκόσμια οικονομία από την πανδημία του Κορωνοϊού είναι τεράστια.

Οι συνολικές απώλειες αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να ακόμα και να υπολογιστούν και ακόμη και τα καλύτερα σενάρια που γίνονται είναι εφιαλτικά για πολλούς κλάδους της οικονομίας. Στην Ελλάδα το κύριο πρόβλημα είναι αυτό του τουρισμού καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την έκβαση του φετινού καλοκαιριού.

Ένας όμως από τους κλάδους που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι αυτός της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε ολόκληρη την Αγγλία τον μήνα Απρίλιο κατασκευάστηκαν μόνο 197 αυτοκίνητα ενώ σε ολόκληρο τον πλανήτη η πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων ξεπερνά το 90%. Αυτό έχει αντίκτυπο τόσο στην ναυσιπλοΐα και τον κλάδο μεταφορών και διανομών αυτοκινήτων ανά τον κόσμο όσο και στον τομέα ενέργειας και καυσίμων που πιέζεται από την ευρύτερη ύφεση σε ολόκληρη την παγκόσμια βιομηχανία. Χαρακτηριστικό είναι το αποτύπωμα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης στον κόλπο της Ελευσίνας.

Πραγματικά έχει δημιουργηθεί ένα πλωτό μποτιλιάρισμα από τα δεμένα πλοία που περιμένουν εντολή προκειμένου να μπαρκάρουν και να επιστρέψουν και αυτά στην κανονικότητα. Πάνω από 10 γιγάντια πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων παραμένουν δεμένα εδώ και ένα μήνα και δίπλα σε αυτά δεκάδες ακόμα μικρά εμπορικά πλοιάρια αλλά μεταφοράς καυσίμων και άλλα εμπορευμάτων περιμένουν και αυτά υπομονετικά την σειρά τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα με τα πληρώματα από τα πλοία να περιφέρονται επάνω σε αυτά και επίσης θεαματικά είναι και τα γήπεδα μπάσκετ που φιλοξενούνται επάνω στα καταστρώματα των πλοίων προκειμένου να απασχολούνται με κάποιο τρόπο τα πληρώματα.

Δείτε το βίντεο από την ομάδα του Up Stories

Προσαρμοσμένη αναζήτηση