Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης: Στόχος να κλείσουν 60 δομές έως το τέλος του έτους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 21:49 Μηταράκης: Στόχος να κλείσουν 60 δομές έως το τέλος του έτους
«Το τελευταίο τρίμηνο τριπλασιάσαμε τις αποφάσεις ασύλου»

«Το τελευταίο τρίμηνο τριπλασιάσαμε τις αποφάσεις ασύλου και θα επιδώσουμε 40.000 αποφάσεις τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μιλώντας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ο κ. Μηταράκης επεσήμανε, ότι προτεραιότητα είναι ο γρήγορος διαχωρισμός αυτών που δικαιούνται προσφυγικού προφίλ από τους οικονομικούς μετανάστες. Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης από το σύνολο των 92 δομών που υπάρχουν στην ενδοχώρα «στόχος μας είναι να κλείσουμε τουλάχιστον 60 δομές της ηπειρωτικής Ελλάδος μέχρι τέλος του έτους».

Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δοθεί άσυλο σε 60.000 άτομα. Από αυτά τα 58.500 έχουν μόνα τους εγκατασταθεί, έχουν βρει δουλειά, έχουν αποκτήσει τη δυνατότητα να συντηρούν τον εαυτό τους. 1500 άτομα βρίσκονται ακόμα σε ένα μεταβατικό πρόγραμμα ενίσχυσης ενοικίου που υπάρχει, το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, πρόγραμμα στο οποίο έχουν πρόσβαση αυτή τη στιγμή οι 11.000 που βγαίνουν από τις δομές.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την αισθητή μείωση των μεταναστευτικών ροών τους τελευταίους μήνες ο κ. Μηταράκης εξήγησε, ότι «χάρη στη διαρκή παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού αυτές οι βάρκες, οι οποίες ξεκινάνε από την Τουρκία, τελικά γυρίζουνε και δεν προσπαθούν να περάσουν τη μέση γραμμή», με αποτέλεσμα, όπως είπε, «ειδικά μετά τα έκτακτα μέτρα του ΚΥΣΕΑ να έχουμε περιορίσει πάνω από 90% τις ροές στη χώρα μας και πλέον είναι η εξαίρεση η άφιξη μιας βάρκας παρά ο καθημερινός κανόνας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: News.gr