Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί απλώς, ενίοτε δείχνει και τα δόντια της

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 11:47 Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί απλώς, ενίοτε δείχνει και τα δόντια της

Απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σχετικά με την αναγγελία της Τουρκίας για γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να απαντήσει αυστηρά στην Τουρκία στην περίπτωση που η γειτονική χώρα κάνει πράξη τα όσα αναγγέλει αναφορικά με τις γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, εξέφρασε από τη Βουλή ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι η Αθήνα δεν τηρεί στάση απλού παρατηρητή.

"Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί. Ενίοτε δείχνει και τα δόντια της. Τα δείξαμε στην απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο και σε αυτό το δρόμο κινούμαστε. Έχουμε δηλώσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας, σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε όξυνση της επιθετικής πολιτικής της έχουμε απάντηση", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Νωρίτερα, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για εξωτερική πολιτική απλής παρακολούθησης της τουρκικής επιθετικότητας, εκτιμώντας ότι η Άγκυρα στοχεύει στην πρόκληση θερμού επεισοδίου και επισημαίνοντας την ανάγκη για περαιτέρω δράση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση