Πλούσιοι τουρίστες ψάχνουν μετά μανίας πολυτελείς βίλες για διακοπές στην ασφαλή από κορωνοϊό Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 21:07 Πλούσιοι τουρίστες ψάχνουν μετά μανίας πολυτελείς βίλες για διακοπές στην ασφαλή από κορωνοϊό Ελλάδα

Μετά από ένα δίμηνο παγωμάρας δεν σταματούν να χτυπούν τα τηλέφωνα για πολυτελείς βίλες στην Ελλάδα. Ποιες περιοχές είναι στις πρώτες θέσεις και τι ζητούν οι πλούσιοι υποψήφιοι τουρίστες.

Πολυτελείς βίλες σε Πάρο, Μήλο και Κρήτη αναζητούν όλο και περισσότεροι high-end travellers (υψηλού επιπέδου ταξιδιώτες), προκειμένου να απολαύσουν μετά τον κορωνοϊό, ασφαλείς διακοπές στη χώρα του ήλιου και της θάλασσας.

Οι πρώτες κρατήσεις έχουν ήδη γίνει, περιμένοντας το πρώτο άνοιγμα των συνόρων στις 15 Ιουνίου, με τους περισσότερους να είναι διατεθειμένοι να βάλουν “βαθιά” το χέρι στην τσέπη, καθώς οι τιμές για τέτοιου τύπου luxury διακοπές διαμορφώνονται ανάλογα με τις υψηλές απαιτήσεις των επισκεπτών.

Από την άλλη όπως εξηγεί στο newsit.gr η Κατερίνα Καπέλλα executive director του Thea Realty, που δραστηριοποιείται στο χώρο της συμβουλευτικής, πολλοί είναι αυτοί που εκτός από την ενοικίαση ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας, αποκτώντας την δική τους εξοχική κατοικία, όπως ακριβώς την έχουν ονειρευτεί.

«Οπωσδήποτε, το αίσθημα της ασφάλειας, ήταν και είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να ταξιδέψει κάποιος. Φέτος, έπειτα και από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν παγκοσμίως λόγω του Covid-19, η τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών του κόσμου του τουρισμού. Είναι – ή θα έπρεπε να είναι – καθήκον όλων των επιχειρηματιών του κλάδου να τηρήσουν στο ακέραιο τα πρωτόκολλα υγιεινής, ώστε να προστατεύσουν τους πελάτες και το προσωπικό τους. Ας μην ξεχνάμε, πως χωρίς αυτούς δεν υφίσταται τουριστικό προϊόν».

Επιλέγουν απομόνωση από τον συγχρωτισμό

«Μία από τις επιπτώσεις του Covid-19, ήταν και η αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς των ταξιδιωτών σε ότι αφορά την επιλογή καταλύματος. Φαίνεται, πως διαμορφώνεται μία ισχυρή τάση που τοποθετεί στη βάση της απόφασης για διακοπές την ιδιωτικότητα και την όσο τον δυνατόν μικρότερη έκθεση σε μέρη που πιθανώς συγχρωτίζεται αρκετός κόσμος. Σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον το μόνο που μπορούμε να προβλέψουμε με σιγουριά είναι η ανάγκη του high-end traveller για απομόνωση σε ένα ασφαλές και όμορφο μέρος με exclusive χαρακτήρα. Οι πολυτελείς, παραθαλάσσιες εξοχικές κατοικίες αποτελούν σαφώς μία εξαιρετική επιλογή, καθώς ο ταξιδιώτης μπορεί να απομονωθεί με τους οικείους του και εκμεταλλευόμενος τις διαθέσιμες υπηρεσίες concierge να έχει όλες τις ανέσεις μέσα σε ένα σχετικά προστατευόμενο περιβάλλον».

Αισιόδοξα τα μηνύματα

«Η ζήτηση, κατόπιν των ανακοινώσεων σχετικά με την άρση των περιορισμών στις εισερχόμενες πτήσεις από το εξωτερικό, έχει αναθερμανθεί σημαντικά. Έπειτα από σχεδόν ένα δίμηνο απόλυτης “παγωμάρας’’, έχουμε πλέον σε καθημερινή βάση να διαχειριστούμε νέα requests από δυνητικούς πελάτες που αναζητούν μία luxury villa για τις διακοπές τους. Ρεαλιστικά μιλώντας, απέχουμε πολύ από μία κανονικότητα σε επίπεδο αριθμών – τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε μέχρι και πέρυσι. Αισιοδοξούμε όμως, πως θα αναπτυχθεί μία εντονότερη δυναμική το επόμενο διάστημα – εφόσον αρθούν περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα διεθνώς. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να δούμε και φέτος στη χώρα μας ταξιδιώτες από αγορές με μεγάλη βαρύτητα για εμάς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία κ.α».

Από σεφ μέχρι μπαρ και γυμναστήριο

«Οι προορισμοί που αυτή τη στιγμή εμφανίζουν έντονη ζήτηση είναι -πρώτη και καλύτερη- η Πάρος, ενώ από πολύ κοντά την ακολουθούν η Μήλος, η Κρήτη, αλλά και η Αθήνα, με τους πελάτες να ζητούν τη συμβολή μας ως προς τη διαμόρφωση μίας απολύτως εξατομικευμένης εμπειρίας – και φυσικά υπό άκρα ιδιωτικότητα. Στα requests που λαμβάνουμε υπάρχει μία ευρεία γκάμα απαιτήσεων. Από private chef και ελικόπτερο για τις μεταφορές, μέχρι τη διαμόρφωση γυμναστηρίου εντός του καταλύματος και τον εξοπλισμό του bar με συγκεκριμένες ετικέτες κρασιών και ποτών. Το κόστος για την ενοικίαση μιας βίλας μπορεί να κυμανθεί από 5.000 μέχρι και 20.000 ευρώ την εβδομάδα (σε εξαιρετικές περιπτώσεις), ενώ για τις υπηρεσίες που παρέχουμε σε επίπεδο concierge το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη».

Ενδιαφέρον για αγορά εξοχικής κατοικίας

«Είναι σημαντικό να αναφέρουμε επίσης πως πέραν της ενοικίασης ενός property για διακοπές, έντονο είναι και το ενδιαφέρον για απόκτηση πολυτελούς κατοικίας στη χώρα μας. Αφενός, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην παγκόσμια κτηματομεσιτική αγορά και αφετέρου οι στρεβλώσεις που έχουν αμβλυνθεί στην Ελλάδα σε επίπεδο διαδικασιών για την έκδοση Golden Visa, καθιστούν τη χώρα μας ιδιαίτερα ανταγωνιστική για επενδύσεις σε ακίνητα. Παρόλο που ο Covid-19 “φρέναρε’’ λίγο τη διάθεση κάποιων αγοραστών, οι “σοβαροί” επενδυτές – βάση της δικής μας εμπειρίας – όχι μόνο δεν έχουν αποστρέψει το βλέμμα τους από τη χώρα μας, αλλά τώρα περισσότερο από ποτέ αναζητούν επενδυτικές “ευκαιρίες” και προχωρούν πλέον στην υλοποίηση τους».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση