Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έβρος: Τουρκικά drone «σαρώνουν» τη συνοριακή γραμμή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 22:49 Έβρος: Τουρκικά drone «σαρώνουν» τη συνοριακή γραμμή

Δύο τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης «σάρωσαν» για πολλές ώρες, ολόκληρη τη συνοριακή γραμμή, από το Καστελλόριζο μέχρι και το Δέλτα του Έβρου σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Το πρώτο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος απογειώθηκε στις 7 το πρωί από το αεροδρόμιο του Τσανάκαλε. Το drone που διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης και ισχυρές κάμερες, αρχικά πέταξε κατά μήκος της Τουρκικής ακτογραμμής, έως τη Κω και λίγο μετά τις 11, έφτασε μέχρι ψηλά τον Έβρο.

Επί τρεις ώρες, έκανε συνεχώς κύκλους στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Δέλτα του Έβρου, σαρώνοντας την περιοχή των συνόρων.

Σχεδόν την ίδια ώρα ένα ακόμη Τουρκικό drone, άρχισε να «κόβει βόλτες», στην άλλη άκρη του Αιγαίου, δίπλα στο Καστελόριζο τη Ρω και τη Στρογγύλη. Πετούσε συνεχώς πάνω από τις τουρκικές ακτές, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί στην πόλη Κας, οι Τούρκοι σχεδιάζουν εδώ και μήνες να μεταφέρουν ομάδες μεταναστών. Κάποια στιγμή ίσως επιχειρήσουν να τους περάσουν με φουσκωτά, στα αυτά τα τρία Ελληνικά νησιά.

Πηγή:enikos.gr