Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση με βιτριόλι- Νέα αποκάλυψη: Ο πρώην της 34χρονης εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 14:06 Επίθεση με βιτριόλι- Νέα αποκάλυψη: Ο πρώην της 34χρονης εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά

Το αποκάλυψε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ", ο δικηγόρος της 34χρονης Απόστολος Λύτρας, υποστήριξε ένα νέο στοιχείο για την υπόθεση που παραμένει ακόμα ένα μυστήριο. Οπως είπε στην Αγγελική Νικολούλη, ο πρώην σύντροφός της Ιωάννας, εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά.

"Από την έρευνα έμαθα πως ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας με τον οποίο χώρισε 5 ημέρες πριν την επίθεση εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Όταν επιχείρησα μέσω της εταιρείας να επικοινωνήσω μαζί του έλαβα mail από την επιχείρηση ότι πλέον δεν εργάζεται εκεί", δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμα στοιχεία που δεν έχουν διερευνηθεί επαρκώς. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο οδηγός του ταξί που μετέφερε την δράστιδα μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό της.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από ρεπορτάζ του Μέγκα ότι η δράστις είχε επιχειρήσει άλλες δύο φορές να κάνει την επίθεση σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας αλλά το ανέβαλε για άγνωστους λόγους. Πιθανότατα τη μία φορά ανέβαλε την επιχείρηση γιατί το θύμα της δεν πήγε στη δουλειά της ενώ την άλλη φορά πήγε νωρίτερα από την ώρα που την περίμενε.

Πάντως ήδη η δουλειά που έχουν κάνει οι αστυνομικοί έχει προσθέσει πολλές πληροφορίες όπως για παράδειγμα από τα βίντεο που έχουν ερευνηθεί από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Εκεί η "μαυροντυμένη" γυναίκα εντοπίζεται τρεις φορές στη περιοχή και όπως σημειώνουν πηγές της ΕΚ. ΑΣ φαίνεται ότι η μαυροφορεμένη έκανε πρόβες για την επίθεση. Ερευνούσε πώς θα δράσει και κυρίως πώς θα διαφύγει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε φορά κινούνταν διαφορετικά, διάλεγε διαφορετική πορεία και πιθανώς προσπαθούσε και να μην την εντοπίσουν οι κάμερες και να έχει εύκολη διαφυγή.


Εχει κάνει πολλά λάθη

Οι αστυνομικοί έχουν δει ότι σε όλα τα βίντεο φοράει τα ίδια ρούχα για παράδειγμα. Δηλαδή μαύρο παντελόνι, μαύρο μπλουζάκι, ίδιου χρώματος ζακέτα, φοράει χειρουργική μάσκα, έχει περούκα γεγονός που το πιστοποιεί και ο οδηγός ταξί, και κρατάει σακίδιο πλάτης. Σε ένα από τα βίντεο φαίνεται καθαρά οτι έχει στα χέρια της και ένα μεταλλικό παγούρι που προφανώς μεταφέρει το βιτριόλι.

Ενα από τα λάθη που έχει κάνει είναι ότι τηλεφώνησε και δεύτερη φορά στην ίδια εταιρεία ραδιοταξί, πρώτα για να την παραλάβει από την Καλλιθέα και μετά για να την μεταφέρει στα νότια προάστια. Την άλλη φορά είχε επιστρέψει σε διαφορετικό προάστια.

Το ηχητικό εχει δώσει στοιχεία

Πολλά στοιχεία έχει δώσει και το ηχητικό που έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Είναι σαφές ότι η δράστης μιλά καλά ελληνικά και δεν φαίνεται να είναι παραπάνω από 25-35 χρονών.

Οι αστυνομικοί από τις καταθέσεις των δύο οδηγών ταξί (ενός άνδρα και μιας γυναίκας) γνωρίζουν επίσης το ακριβές σημείο επιβίβασης αλλά και αυτό της αποβίβασης. Εχουν σαφή εικόνα και για το ακριβές δρομολόγιο που ακολούθησε το όχημα και στις δύο μεταφορές.

Η διαδρομή

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ακολουθήσει τις διαδρομές ωστε να βρούν και άλλο οπτικό υλικό ενώ ακόμα συλλέγουν και μαρτυρίες. Κρίσιμο για τις έρευνες είναι να εντοπίσουν υλικό μετά την αποβίβασή της, δηλαδή την κίνησή της μετά την επίθεση. Επιβιβάστηκε σε άλλο όχημα, ήταν δικό της; Και φυσικά ψάχνουν μήπως την εντοπίσουν να μπαίνει σε κάποιο σπίτι...

πηγή: thetoc.gr