Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρέφει από σήμερα Δευτέρα η καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 18:31 Επιστρέφει από σήμερα Δευτέρα η καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στις αρχές οι μικροεστίες κρουσμάτων οι οποίες δεν παρατηρούνται σε ένα μέρος, αλλά είναι διάσπαρτες σε όλη τη χώρα.

Επιστρέφει από σήμερα, Δευτέρα, η καθημερινή γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για το πως εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

"Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωναϊό SARS-CoV-2".

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό γιατί άλλαξε η απόφαση να γίνεται ενημέρωση καθημερινά, αντί για μια φορά την εβδομάδα που είχε προγραμματιστεί.

Εν τω μεταξύ, ανησυχία έχουν προκαλέσει στις αρχές οι μικροεστίες κρουσμάτων οι οποίες δεν παρατηρούνται αποκλειστικά σε ένα μέρος, αντίθετα φαίνεται να είναι διάσπαρτες σε όλη τη χώρα.

Ναι, μπορεί, μέχρι αυτή τη στιγμή, η κάθε εστία να έχει λιγοστά κρούσματα, ωστόσο ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει, ενώ συγχρόνως οι πηγές μετάδοσης που αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές προκαλούν προβληματισμό.

Αυτό σημαίνει πως είναι πάρα πολύ πιθανό μέσα στο καλοκαίρι να λαμβάνονται έκτακτες αποφάσεις ακόμη και για τοπικά lockdown, κάτι το οποίο δεν απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον των επιστημόνων εστιάζεται στο δήμο Μύκης, καθώς σε χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορωνοϊού.

Πάντως, νέα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίσθηκαν τις τελευταίες ώρες σε Κοζάνη, Λαμία και Τρίπολη.

Πιο συγκεκριμένα, στη Λαμία, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ 86χρονος με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος επέστρεψε από Αμερική. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν αρνητικός στον πρώτο έλεγχο και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον προορισμό, ωστόσο 10 ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα.

Στη ΜΕΘ Λαμίας νοσηλεύεται και η κόρη του, ενώ η σύζυγός του και ο 28χρονος εγγονός του, νοσηλεύονται με κορωνοϊό αλλά με ήπια συμπτώματα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Έχει γίνει ιχνηλάτηση στην περιοχή της Αταλάντης, όπου κινούταν ο 28χρονος εγγονός του.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, νοσηλεύεται εδώ και δυο ημέρες 66χρονος άνδρας που επέστρεψε από την Τσεχία. Εμφάνισε συμπτώματα 10 ημέρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του.

Ακόμη στην Κοζάνη, δυο άνδρες διαγνώστηκαν θετικοί και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 55 που εργάζεται στην Πρέβεζα ενώ ο δεύτερος είναι νεαρός οπλίτης ο οποίος πήγε να εξεταστεί αφού ενημερώθηκε ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα.

Στην Τρίπολη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας 63 ετών, τρόφιμος σε ψυχιατρική κλινική, μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο Τρίπολης και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, ωστόσο δεν νοσεί σοβαρά.

Τέλος, στο νοσοκομείο Θήβας, 12 υγειονομικοί έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή που είναι θετική στον κορωνοϊό. Να σημειωθεί όμως πως σύμφωνα με τιος τελευταίες πληροφορίες το δεύτερο τεστ της ασθενούς που έγινε στο Θριάσιο ήταν αρνητικό.

πηγή: thetoc.gr