Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάτρα: Τι έδειξε η νεκροψία για το θάνατο της 27χρονης Δώρας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 16:15 Πάτρα: Τι έδειξε η νεκροψία για το θάνατο της 27χρονης Δώρας

Για την υπόθεση έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Εισρόφηση από αναγωγή γαστρικού περιεχομένου και καθολική εγκεφαλική νέκρωση έδειξε το πόρισμα της νεκροψίας - νεκροτομής για την 27χρονη Δώρα, επισημαίνει στο thebest,.gr η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία και τη διενήργησε. Πρόσθεσε δε ότι είναι εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών ελέγχων (ιστολογικών, τοξικολογικών εξετάσεων).

Μαζί της ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος που έχει διορίσει η δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης. Όπως τονίζει η κ. Τσιόλα συμφωνούμε με τον τεχνικό σύμβουλο ως προς τα ευρήματα και την αιτία θανάτου".

Για την υπόθεση έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η εντολή για την προκαταρκτική εξέταση δόθηκε έπειτα από την καταγγελία του συζύγου της 27χρονης, σύμφωνα με τον οποίο η γυναίκα ήταν απολύτως υγιής. Ο τοκετός ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Μαΐου με καισαρική τομή.

Μία ημέρα νωρίτερα, η 27χρονη πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε προεγχειρητικό έλεγχο και σε τεστ για τον κορωνοϊό, που ήταν τελικά και η μοναδική εξέταση που της έγινε, σύμφωνα με τον σύζυγό της, επειδή είχε συσπάσεις. Τελικά, η καισαρική τομή έγινε εκείνη την ημέρα και ήρθε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, όμως λίγο μετά τη γέννα η 27χρονη εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Δυστυχώς όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η νεαρή γυναίκα έφυγε από τη ζωή.

πηγή: thetoc.gr