Δημοσκόπηση: Θριαμβευτής Μητσοτάκης – «Αεράτη» η ΝΔ… κλέβει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 21:22 Δημοσκόπηση: Θριαμβευτής Μητσοτάκης – «Αεράτη» η ΝΔ… κλέβει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ!

“Πρωταθλητής” ο Κικίλιας στην δημοφιλία, σχεδόν 17 μονάδες μπροστά η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και… μετακίνηση ψηφοφόρων προς το κυβερνών κόμμα. Όλα όσα δείχνει η νέα αποκαλυπτική δημοσκόπηση.

Μια νέα δημοσκόπηση βλέπει το “φως” της δημοσιότητας μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και είναι άκρως αποκαλυπτική, τόσο για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία, όσο και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η δημοσκόπηση της Alco μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, 09.06.2020, στον τηλεοπτικό σταθμό και αποκαλύπτει το πώς αξιολογούν οι Έλληνες τα μέτρα και τους υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και τι θα ψήφιζαν αν είχαμε τώρα εκλογές.

Η ΝΔ, με βάση τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, εμφανίζεται να διατηρεί ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, άνω του 40%, αλλά και διαφορά… ασφαλείας (σ.σ. 16.9%) από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Σαφές το προβάδισμα και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το ΚΙΝΑΛ να βρίσκεται στην τρίτη θέση και να ακολουθούν κατά σειρά ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Οι… φόβοι των πολιτών καταγράφονται στο πρώτο ερώτημα και δείχνουν πως η ανεργία είναι αυτό που τους τρομάζει περισσότερο.

Σαφές, πάντως, καθιστούν οι πολίτες ότι προτιμούν (σ.σ. σε ποσοστό 89%) να υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό οι τουρίστες που θα έρθουν το καλοκαίρι στην χώρα μας.

Οικονομία… ή υγεία;

Μάλιστα, σε ποσοστό 75% απαντούν πως οι -ανά τον κόσμο- κυβερνήσεις που καταργούν γρήγορα τα περιοριστικά μέτρα, βάζουν την οικονομία πάνω από την δημόσια υγεία.

Μπορεί να… δώσει κι άλλα η κυβέρνηση;

Πάντως, οι ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση δείχνουν να πιστεύουν πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να… δώσει κι άλλα σε ό, τι αφορά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ελαφρώς αρνητικός ο δείκτης αισιοδοξίας – Οι “βαθμοί” στην κυβέρνηση

Το 45% των πολιτών είναι αισιόδοξοι, με το 47% να δηλώνει απαισιοδοξία κι ένα 8% να λέει δεν ξέρω, δεν απαντώ.

Δείτε το ερώτημα

Δείτε τους… βαθμούς της κυβέρνησης σύμφωνα με την δημοσκόπηση

Οι 10 δημοφιλέστεροι υπουργοί με “πρωταθλητή” Κικίλια

Για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, φιγουράρει στην πρώτη θέση της κατάταξης για τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς της κυβέρνησης.

Δείτε αναλυτικά την δεκάδα

Δείτε αναλυτικά την δεκάδα

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου το βίντεο με όλα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

Θριαμβευτής ο Μητσοτάκης στην “μάχη” με τον Τσίπρα

Στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει τη… μερίδα του λέοντος από τους ερωτηθέντες σε ό, τι αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Ο πρωθυπουργός, συγκεκριμένα, εμφανίζεται με -σταθερά- υψηλό ποσοστό “ψήφου εμπιστοσύνης” που αγγίζει το 50%.

δημοσκόπηση

Το… ερώτημα του εκατομμυρίου σε κάθε δημοσκόπηση – Η πρόθεση ψήφου

Μεγάλη η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. 40,4% έναντι 23,5%) ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν το εξής δεδομένο:

Πως η Νέα Δημοκρατία για μια ακόμη φορά εμφανίζει σε δημοσκόπηση, με παρουσία μάλιστα και αναποφάσιστων ψηφοφόρων -και μάλιστα πολλών- ποσοστό υψηλότερο από αυτό που πήρε στις εκλογές του Ιουλίου!

Μάλιστα, αυτό δεν οφείλεται μονάχα στην μεγάλη συσπείρωση, αλλά και στο ότι υποδέχεται ψηφοφόρους από άλλα κόμματα. Χαρακτηριστικά, 1/10 ψηφοφόρους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, δηλώνει πως “μετακινείται” προς την Νέα Δημοκρατία, ενώ το κυβερνών κόμμα δείχνει να “τραβά” ψηφοφόρους και από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση