Ο Μητσοτάκης θέτει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στις Βρυξέλλες - Διπλό μήνυμα στην Άγκυρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 14:33 Ο Μητσοτάκης θέτει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στις Βρυξέλλες - Διπλό μήνυμα στην Άγκυρα

Στις 4 τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στις 5 μιλάει στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα αλλά και τις παράνομες ενέργειες της στην Λιβύη αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει στις 4 το απόγευμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε ο Πρωθυπουργός στον κ. Μισέλ στις 3 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Μεσογείου αλλά και στο ζήτημα με το εμπορικό πλοίο – που οι πληροφορίες θέλουν να μεταφέρει όπλα – και το οποίο συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει την αποτελεσματικότητα των διεθνών δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η "Επιχείρηση Ειρήνη" καθώς το μόνο πλοίο που υπάρχει στην περιοχή είναι η ελληνική φρεγάτα "Σπέτσες".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. "Απόδειξη οι τελευταίες δηλώσεις από ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων".

Για την Αγιά Σοφιά

Όσον αφορά το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε δεν είναι ένα διμερές ζήτημα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. "Πρέπει να το βλέπουμε ως θέμα διαχείρισης ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομίας. Τυχόν μονομερείς ενέργειες θα προκαλούσαν τεράστιο ψυχικό χάσμα όχι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία αλλά ανάμεσα στον χριστιανικό κόσμο και την Τουρκία" είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και στην ιστορική συμφωνία με την Ιταλία αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στις 5 το απόγευμα που στο πλαίσιο της Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα συζητήσει με τον καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ κ. Φέργκιουσον.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση