Επίθεση με βιτριόλι: Σε γάμο στην Αιτωλοακαρνανία γνώρισε η δράστιδα την 34χρονη - Το Facebook πυροδότησε την "έκρηξη"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 15:48 Επίθεση με βιτριόλι: Σε γάμο στην Αιτωλοακαρνανία γνώρισε η δράστιδα την 34χρονη - Το Facebook πυροδότησε την "έκρηξη"

Πώς γεννήθηκε η παράφορη ζήλεια της δράστιδας - Κατηγορούσε την Ιωάννα ότι εμποδίζει τη σχέση της με τον σύντροφό της να γίνει πιο σοβαρή.

Το κλειδί που φαίνεται να λύνει τον γρίφο της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας ήταν, όπως όλα δείχνουν, το facebook. Ένα αίτημα φιλίας, πριν από ένα χρόνο, και κάποια ειρωνικά σχόλια της 35χρονης εναντίον της Ιωάννας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συνδυάστηκαν από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση με μια σειρά στοιχείων από μαρτυρίες, καταθέσεις, καρέ από κάμερες, αλλά και από την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά ένα αίτημα φιλίας του συντρόφου της φερόμενης ως δράστριας στην Ιωάννα. Στη συνέχεια εντόπισαν σχόλια της 35χρονης που έδειχναν εμπάθεια κατά της Ιωάννας.

Κοινή καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία - Είχαν βρεθεί σε γάμο

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γυναίκες έχουν κοινή καταγωγή από χωριά της Αιτωλοακαρνανίας -η φερόμενη ως δράστρια κατάγεται από τον Σταθά και η Ιωάννα από το Λουτρό- και μάλιστα γνωρίζονταν καθώς μέλος της οικογένειας της Ιωάννας είχε παντρέψει πρόσωπο της οικογένειας της 35χρονης.

Ο γάμος είχε γίνει πριν από ένα χρόνο στην Αιτωλοακαρνανία όπου οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν. Η φερόμενη ως δράστιδα συνοδευόταν από τον σύντροφό της. Μετά τον γάμο η Ιωάννα δέχθηκε αίτημα φιλίας από τον σύντροφο της προσαχθείσας και η 35χρονη άρχισε να ζηλεύει παράφορα την Ιωάννα κατηγορώντας την ότι η επικοινωνία της Ιωάννας με τον σύντροφο της εμπόδιζε τη σχέση της να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό. Ο σύντροφός της τής είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούσε σοβαρή σχέση μαζί της, κάτι που η γυναίκα δεν μπορούσε να δεχθεί.

Η 35χρονη εργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε δικηγορικό γραφείο το οποίο είναι κοντά στην ασφαλιστική εταιρεία που εργάζεται η Ιωάννα και τα δύο γραφεία συνεργάζονταν.

Η ξανθιά και εντυπωσιακή γυναίκα δείχνει με τις αναρτήσεις της στο facebook να αγαπά την καλή ζωή. Το προφίλ έχει χαρακτηριστικές φωτογραφίες με καλλίγραμμα πόδια σε μια Μερσεντές ή με μια γυναίκα που κάθεται δίπλα σε ένα μπουκάλι ακριβό κρασί.

Επίθεση με βιτριόλι: Σε γάμο στην Αιτωλοακαρνανία γνώρισε η δράστρια την 34χρονη - Το Facebook πυροδότησε την "έκρηξη"
εφη
35χρονη
Καρέ – καρέ η προσαγωγή

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν την 35χρονη στις 8 το πρωί, στου Ζωγράφου, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της. Την μετέφεραν αρχικά στην υποδιεύθυνση της κρατικής ασφάλειας και στην συνέχεια επέστρεψαν μαζί της στο σπίτι της όπου έγιναν έρευνες.

Στον εργασιακό της χώρο, βρέθηκαν μια περούκα και μια τηλεκάρτα, στοιχεία που την ενοχοποιούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει βρει και ρούχα (συγκεκριμένα μια καπαρντίνα) που την συνδέουν με την επίθεση.

Τα στοιχεία που την πρόδωσαν

Το στοιχείο που φέρεται να "πρόδωσε" την 35χρονη είναι η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να τηλεφωνήσει στην εταιρεία ραδιοταξί που τη μετέφερε προς και από το σημείο της επίθεσης. Οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι οι κλήσεις είχαν γίνει με τηλεκάρτα από υπαίθρια καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ έπειτα από άρση απορρήτου στα τηλέφωνα της εταιρείας ραδιοταξί. Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών που ερευνούσε την υπόθεση κατάφερε να λύσει τον γρίφο έπειτα και από σαρώσεις κινητών τηλεφώνων, εξετάζοντας εικόνες από βίντεο καμερών ασφαλείας αλλά και τις αλλεπάλληλες καταθέσεις που είχε δώσει το θύμα της επίθεσης.

Σημειώνεται πάντως ότι η μαρτυρία του οδηγού ταξί που είχε χρησιμοποιήσει η δράστις ήταν ένα από σημεία "κλειδιά" που έριξαν φως στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο οδηγός είχε εντοπιστεί μερικά μόλις εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση και κατέθεσε στους αστυνομικούς. Τους είπε ότι η μυστηριώδης γυναίκα ζήτησε να μισθώσει το ταξί για περισσότερες από μία ημέρες. Είπε ακόμη ότι την παρέπεμψε στην εταιρεία ραδιοταξί για τη σχετική συνεννόηση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, φορούσε χειρουργική μάσκα, μαύρα γυαλιά ηλίου, γάντια και μπλούζα με μακρύ μανίκι, ενώ είναι πιθανό να φορούσε περούκα.

Αστυνομικές πηγές κωδικοποιούν ως εξής τα μοιραία λάθη της:

  • Τα δρομολόγια που έκανε στις περιοχές Καλλιθέα - Συγγρού - Πεγκράτι - Ζωγράφου
  • Την κλήση της στο ραδιοταξί με τηλεκάρτα
  • Λάθη στις "πρόβες" που έκανε πριν από την επίθεση στην Ιωάννα
  • Είχε κλειστά τα κινητά τηλέφωνά της και στις "πρόβες" και κατά την ώρα της επίθεσης.
Πώς διέφυγε από το σημείο της επίθεσης

Η δράστις κάλεσε πράγματι την εταιρεία και συνεννοήθηκε για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας: το ταξί θα την περίμενε κάθε πρωί στην Καλλιθέα, σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο της 34χρονης για να τη μεταφέρει στα ραντεβού. Με τον τρόπο αυτό, η άγνωστη γυναίκα εξασφάλιζε άμεση διαφυγή από το σημείο όπου σχεδίαζε να πραγματοποιήσει την επίθεση με το βιτριόλι. Η μαρτυρία του οδηγού ταξί ήταν καθοριστική για την πορεία των ερευνών γιατί ο οδηγός είχε περιγράψει λεπτομερώς τα δρομολόγια που έκανε η άγνωστη γυναίκα από την Καλλιθέα προς το Μετς και από την Καλλιθέα προς τη λεωφόρο Συγγρού. Με αυτό ως δεδομένο, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναλυτικά όλα τα κινητά τηλέφωνα που σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες εξέπεμπαν σήμα και άρα ενεργοποιούσαν τις κεραίες στα σημεία όπου κινήθηκε η δράστις.

Πληροφορίες για νέα προσαγωγή

Κανένας δε μπορεί να φανταστεί τι ήταν αυτό που απογοήτευσε την φερόμενη ως δράστρια και αν η απόρριψή της για χάρη της Ιωάννας της όπλισε το χέρι. Από αυτά που έχουν προκύψει, τα στοιχεία της παρακολούθησςη των γραφείων, τη συστηματική καταγραφή των χώρων, τη μεταμφίεσή της αποκαλύπτεται μια εμμονή χωρίς όρια, με σκοπό την καταστροφή της ζωής και την εσαεί τιμωρία της Ιωάννας που δε θα συνέλθει ποτέ ψυχικά από αυτή την αποτρόπαιη απόπειρα.

πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση