Καταγγελίες και στο "1520" για τους απείθαρχους - Πυκνώνουν οι έλεγχοι με το άνοιγμα του τουρισμού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 12:52 Καταγγελίες και στο "1520" για τους απείθαρχους - Πυκνώνουν οι έλεγχοι με το άνοιγμα του τουρισμού

Προειδοποιεί η κυβέρνηση μετά το νέο λουκέτο σε πέντε μεγάλα νυχτερινά καταστήματα και καταστήματα εστίασης στην Αττική χθες το βράδυ.

Λουκέτο μπήκε σε πέντε μεγάλα νυχτερινά καταστήματα και καταστήματα εστίασης στην Αττική και συγκεκριμένα στο Μικρολίμανο, τον Κεραμικό και το Γκάζι, και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 15.000 ευρώ στο πλαίσιο ελέγχων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης την παραβίαση των μέτρων εντόπισαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του υπουργείου, στο πλαίσιο των ελέγχων που κάνουν με την αστυνομία. "Αν τηρήσουμε τους κανόνες δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε" τόνισε.

Δήλωσε ότι καθημερινά γίνονται τουλάχιστον 500 έλεγχοι, σε όλη την Ελλάδα, ενώ με το άνοιγμα του τουρισμού, θα γίνονται έλεγχοι και σε τουριστικές περιοχές. Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι λειτουργεί και η γραμμή 1520 για τις καταγγελίες.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε την ανάγκη της προσωπικής ευθύνης, λέγοντας ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα οι επαγγελματίες, αλλά και οι πολίτες πρέπει να αναλαμβάνουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, και να κατανοήσουν ότι η διασκέδαση το φωτεινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετική.

Απαντώντας πάντως σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα και στους θαμώνες των νυχτερινών κέντρων.

Λουκέτο σε 5 μαγαζιά της Αθήνας

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε επιχείρηση ελέγχων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές του Πειραιά, όπως στο Τουρκολίμανο, στην περιοχή του Κεραμεικού στην Αθήνα και στο Γκάζι, ανεστάλη η λειτουργία πέντε μεγάλων νυχτερινών μαγαζιών και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 15.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επιχειρήσεις που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούν τα μέτρα"σφραγίζονται" άμεσα, ακόμη κι αν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έφεσης ή προσβολής της σχετικής απόφασης.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση