Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι συγγενείς της Μαρκέλλας ζητούν εξηγήσεις: "Θέλουμε να μάθουμε τι έγινε" [Εικόνες, Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 18:05 Οι συγγενείς της Μαρκέλλας ζητούν εξηγήσεις: "Θέλουμε να μάθουμε τι έγινε" [Εικόνες, Βίντεο]

Η οικογένεια της μικρής εκφράζει τους προβληματισμούς της για το τι ακριβώς έγινε και με ποιον ή ποιους πέρασε η ανήλικη τις ώρες που ήταν εξαφανισμένη.

Εμφανώς χαρούμενοι μετά από 40 ώρες αγωνίας εμφανίστηκαν οι άνθρωποι του στενού συγγενικού περιβάλλοντος της 10χρονης Μαρκέλλας, μετά την είδηση ότι εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία της.

Οι έρευνες του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς άγνωστα παραμένουν τα αίτια, οι συνθήκες και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην εξαφάνιση της 10χρονης.

Η οικογένεια της μικρής εκφράζει τους προβληματισμούς της για το τι ακριβώς έγινε και με ποιον ή ποιους πέρασε η ανήλικη τις ώρες που ήταν εξαφανισμένη.

Η μητέρα της μικρής, σε κατάθεσή της στις Αρχές την Παρασκευή, δήλωσε πως "υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της απλά της είπε, ‘έλα να δώσω κάτι στην μαμά’ και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της".

Το σπίτι της μικρής Μαρκέλλας

σπιτι

Όπως δήλωσε μιλώντας στο GRTimes.gr, η θεία της δεκάχρονης, Ιωάννα Χατζηλεμονιά, ήταν όλοι τόσο σοκαρισμένοι από την εξαφάνιση που τα συναισθήματά τους χτύπησαν "κόκκινο" στο άκουσμα ότι η μικρή βρέθηκε". Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά θέλουμε να μάθουμε επιτέλους τι έχει γίνει" ανέφερε και τόνισε πως ζητούν το παιδί να προστατευθεί και "να μην ακούγονται όσα ακούγονται από τον κόσμο".

 

Τέλος η κ. Χατζηλεμονιά, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει και είπε ότι η ανταπόκριση ήταν συγκινητική.

βενζιναδικο

"Η χαρά μας είναι απίστευτη που έχει βρεθεί. Ανυπομονούμε να έρθει. Επιτέλους, όλη αυτή η περιπέτεια τελείωσε, εντός εισαγωγικών, γιατί πιστεύω ότι η ψυχολογική υποστήριξη που θα χρειαστεί από δω και πέρα, τώρα ξεκινάει" δήλωσε στο GRTimes.gr η θεία και νονά της Μαρκέλλας, Μοσχούλα Χατζηλεμονιά.

"Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο, όπως μας βοήθησε για να βρούμε την μικρή, να δείξει ευαισθησία στην πορεία. Θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι ο δράσης και να τιμωρηθεί. Δεν θέλω καμιά οικογένεια να περάσει τα ίδια" είπε στη συνέχεια. "Το μόνο που θέλω είναι να δώσουμε αγάπη και φροντίδα στην Μαρκέλλα και να αναπληρώσουμε και δίπλα για τις δύο μέρες που την χάσαμε και μας έλειψε τόσο πολύ", πρόσθεσε.

Μαρτυρία -σοκ

Μια σοκαριστική μαρτυρία έρχεται στο φως για τη 10χρονη Μαρκέλλα, από την Κατερίνα Σεραφημίδου, την γυναίκα που μίλησε μαζί της στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όσο περίμενε τον άνδρα που τη βρήκε να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η κ. Σεραφημίδου κάθισε μαζί με τη μικρή μέχρι να έρθει η αστυνομία και προσπαθούσε να την ηρεμήσει. Το 10χρονο κοριτσάκι της είπε πως την άφησε κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων η ίδια γυναίκα η οποία την πήρε.

Επίσης, της αποκάλυψε πως όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες, ενώ η Μαρκέλλα ανέφερε πως την πείραξαν και πως πονούσε, χωρίς ωστόσο να προβεί σε άλλες λεπτομέρειες, με την αστυνομική έρευνα να αναμένεται να δώσει φως σε αυτή την περίεργη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η ανήλικη βρέθηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκου που την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στο δρόμο με τον σχολικό σάκο στους ώμους της. Κατά την ίδια μαρτυρία, μοναδική της επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.

Επί τόπου κλήθηκε η αστυνομία η οποία παρέλαβε το κοριτσάκι, ενώ ειδοποιήθηκε η μητέρα της που με ανακούφιση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αίσια έκβαση της περιπέτειας της κόρης της. Η ίδια ανέφερε ότι η Μαρκέλλα είναι καλά στην υγεία της και ότι θα εξεταστεί από ψυχολόγους,

πηγή: thetoc.gr