Μητσοτάκης για ανασχηματισμό: «Θα κάνω διορθωτικές κινήσεις»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 20:09 Μητσοτάκης για ανασχηματισμό: «Θα κάνω διορθωτικές κινήσεις»

Διορθωτικές κινήσεις βάφτισε τον ανασχηματισμό ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο Ισραήλ.

Με έναν… χρησμό και με το χαρακτηρισμό «διορθωτικές κινήσεις» αντί του ανασχηματισμού απάντησε στα σενάρια που φουντώνουν τις τελευταίες ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το Ισραήλ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη και συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός είπε πως συνηθίζει να παίρνει τις αποφάσεις του στο βουνό, όπως έκανε τα Χριστούγεννα με την επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Αλλά τώρα, είναι καλοκαίρι», πρόσθεσε με νόημα ο πρωθυπουργός, συνιστώντας παράλληλα στους δημοσιογράφους να μη χρησιμοποιούν «τη λάθος λέξη», δηλαδή τον ανασχηματισμό, παρά να μιλούν για «διορθωτικές κινήσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε, επίσης, για την επίσκεψή του στο Ισραήλ και τις συζητήσεις με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Η στρατηγική μας σχέση είναι δεδομένη κι έχει βάθος και περιεχόμενο. Επιδιώκουμε να τη διευρύνουμε σε νέα πεδία», τόνισε, κάνοντας λόγο για την αμυντική βιομηχανία, τον τουρισμό, τον ξενοδοχειακό κλάδο, την πράσινη οικονομία και τη διαχείριση των υδάτων, καθώς και την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας και το Ισραήλ έχει σημαντικές επιχειρήσεις, ενώ η Ελλάδα τους ανθρώπους και την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις, επιβεβαιώνοντας ότι έθεσε το ζήτημα στη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του. Εκτίμησε δε πως οι αντιδράσεις των Τούρκων αξιωματούχων για τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την ΑΟΖ είναι αντικρουόμενες.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση