Θεσσαλονίκη: Κοκαΐνη και ηρεμιστικά που προκαλούν αμνησία έδωσαν στην 10χρονη Μαρκέλλα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 23:15 Θεσσαλονίκη: Κοκαΐνη και ηρεμιστικά που προκαλούν αμνησία έδωσαν στην 10χρονη Μαρκέλλα

Αδιανόητες είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για την υπόθεση αρπαγής της Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη και τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στον οργανισμό της.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο, καθώς το κοκτέιλ των ναρκωτικών που χορηγήθηκε στη μικρή Μαρκέλλα προκαλεί μεγάλο προβληματισμό.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό κατασταλτικών και διεγερτικών – το λεγόμενο “speedball” – που όμως δρουν ανεξάρτητα.

Σύμφωνα τον ΑΝΤ1 τα ηρεμιστικά χάπια που της δόθηκαν προκαλούν αμνησία, επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Ο γρίφος που έχουν να λύσουν οι αστυνομικοί, είναι εάν αυτοί που της τα χορήγησαν γνώριζαν την αντίθετη δράση τους και εάν ναι, μήπως αυτό φανερώνει κάτι για το κίνητρο της αρπαγής.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρούν πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς βρίσκονται στη σκιά της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την μικρή. Εκτιμούν πως σύντομα θα είναι στα χέρια τους για να δώσει εξηγήσεις.

Από την άλλη σε εξέλιξη είναι έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος αδελφός της, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της 10χρονης.

Στο μεταξύ, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς». «Πρωταρχικός μας στόχος», πρόσθεσε, «είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας».

Πηγή ΑΝΤ1

Προσαρμοσμένη αναζήτηση