Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή σε βάρος του γιατρού "μαϊμού" - Ως συνεργός φέρεται η σύζυγός του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 16:57 Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή σε βάρος του γιατρού "μαϊμού" - Ως συνεργός φέρεται η σύζυγός του (photo InTime)

Ο 47χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος και απάτη ασκήθηκε σε βάρος του 47χρονου, που εμφανιζόταν ως γιατρός και έπειθε ασθενείς με ανίατες ασθένειες να του εμπιστευθούν τη θεραπεία τους, αποσπώντας χρήματα από τις οικογένειες τους.

Ο 47χρονος που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή φέρεται να χρησιμοποιούσε το όνομα "Νίκος Κοντός", ενώ συνεργός του φέρεται πως ήταν η σύζυγός του, η οποία εμφανιζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατά δήλωσή του "γιατρός, μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του αλλά και τις μηνύσεις από γονείς δύο παιδιών που έφυγαν από τη ζωή καθώς τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπευτική αγωγή στην οποία υποβάλλονταν. Αρχικά πάντως οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν αφού δεν γνώριζαν το πραγματικό του όνομα. Την έρευνα μάλιστα για τη δράση του επόπτευε ο ίδιος ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας ενώ η σύλληψή του έγινε μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτή.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, ο 47χρονος εισέπραξε από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο 47χρονος πλησίαζε ανθρώπους σε μοναστήρια και εκκλησίες που έπασχαν από κάποιο σοβαρό νόσημα και έκαναν τάματα για να θεραπευτούν και τους έλεγε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν και να ακούσουν τι θα τους πει ο ίδιος να κάνουν, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Αναλυτικότερα, ο άνδρας αυτός χορηγούσε ως εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, σκευάσματα αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλέκεται σε 45 τουλάχιστον περιπτώσεις εξαπάτησης, ενώ σε τρεις περιπτώσεις επήλθε ο θάνατος των ασθενών.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση