Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρισμός Για Όλους: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Οι δικαιούχοι και η διάρκεια προγράμματος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 22:40 Τουρισμός Για Όλους: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Οι δικαιούχοι και η διάρκεια προγράμματος

Το πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους", προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, αφορά σε 250.000 δικαιούχους και υπολογίζεται ότι θα προσφέρει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις

Ξεκίνησε η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής των παρόχων για το πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους". Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού.

Το πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους", προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, αφορά σε 250.000 δικαιούχους και υπολογίζεται ότι θα προσφέρει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Ιουλίου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό και στοχεύει, μέσω του προγράμματος, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ενίσχυση των τουριστικών ροών και στην επιδότηση της διαμονής σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές.

Δικαιούχοι, αιτήσεις και διάρκεια προγράμματος

Τα κριτήρια για τους δικαιούχους είναι: 16.000 ευρώ ετήσιο ατομικό εισόδημα και 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο

Η διάρκεια του προγράμματος είναι εξάμηνη, από τις 15 Ιουλίου 2020 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, με δυνατότητα παράτασης.

Επιδοτείται το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεων, και συνολικά 120 ευρώ ανά άτομο.

Υπολογίζεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος "Τουρισμός για Όλους" θα παρέχει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις, οι οποίες, με απόλυτα διαφανή, αδιάβλητο και δίκαιο τρόπο, θα κατανεμηθούν στους 250.000 δικαιούχους Έλληνες πολίτες με ηλεκτρονική κλήρωση

Kοινωνικός τουρισμός

Παράλληλα τρέχει και το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού

"Σε μία κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μαζί με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στηρίζουν έμπρακτα τον εσωτερικό τουρισμό της χώρας μέσα από την επανασχεδίαση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για το διάστημα 2020-2021" ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, "ο εσωτερικός τουρισμός, ιδιαίτερα αυτήν τη περίοδο, αποτελεί οξυγόνο για την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, που μπορεί να επιτευχθεί με την ενίσχυση του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού, ενός προγράμματος με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Στόχος μας είναι να ωφεληθούν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας και ιδιαίτερα όλοι όσοι είναι οικονομικά αδύναμοι. Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν διακοπές σε τουριστικό προορισμό της αρεσκείας τους και παράλληλα στηρίζουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας.