Κορωνοϊός: Στην Ξάνθη τα 9 από τα 21 νέα κρούσματα - Κλείνουν τα δικαστήρια μέχρι 15 Ιουλίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 20:17 Κορωνοϊός: Στην Ξάνθη τα 9 από τα 21 νέα κρούσματα - Κλείνουν τα δικαστήρια μέχρι 15 Ιουλίου

Εδώ και πέντε ημέρες, σε αυστηρή καραντίνα και περιορισμό κατ’ οίκον παραμένουν όλοι οι κάτοικοι της κοινότητας Εχίνου.

Στην Ξάνθη εντοπίστηκαν τα εννέα από 21 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ ένα ακόμα βρέθηκε στην Πέλλα, σύμφωνα με πληροφορίες του xanthinews.

Μάλιστα στην Ξάνθη αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή στα δικαστήρια της Περιφερειακής Ενότητας από σήμερα έως και 15 Ιουλίου, με στόχο την αποφυγή της διασποράς του Covid-19.

H εκ νέου αναστολή λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων της Ξάνθης ενεργοποιήθηκε με την εμφάνιση των νέων πρόσφατων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στο νομό.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και πέντε ημέρες, σε αυστηρή καραντίνα και περιορισμό κατ’ οίκον παραμένουν όλοι οι κάτοικοι της κοινότητας Εχίνου του Δήμου Μύκης.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων σε όλη την χώρα

Ειδικότερα, η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: 9 στην Ξάνθη, 5 στη Θεσπρωτία, 5 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ένα στην Αθήνα και ακόμη ένα στην Έδεσσα σε εργαζόμενη (μαία) του νοσοκομείου.

Παράλληλα, στις "κόκκινες" περιοχές συγκαταλέγονται η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι περιοχές του Έβρου, Δράμας , Εύβοιας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας κι η Αττική. Περιοχές με την λιγότερη και ελάχιστη επίπτωση θεωρούνται οι νομοί Μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, η Κρήτη και το Βορειανατολικό Αιγαίο, αντίστοιχα.

 

2

 

 

Πηγή: TheToc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση