Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα "κόκκινα" η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το απαράδεκτο σποτ της Κουμουνδούρου με τους δημοσιογράφους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 20:24 Στα "κόκκινα" η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το απαράδεκτο σποτ της Κουμουνδούρου με τους δημοσιογράφους

Μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό.

Μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό και το σποτ το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου.

Για βάναυση προσβολή στο δημοσιογραφικό κόσμο έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κληθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει βάναυσα τους δημοσιογράφους και είναι ενδεικτικές οι αντιδράσεις, τόνισε ο κ.Πέτσας.

Χαρίτσης: Αυτό που προσβάλλει βάναυσα την κοινή λογική είναι η εν κρυπτώ κυβερνητική πρακτική

"Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να αφήσει τις δικαιολογίες και να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα 20 εκατομμύρια ευρώ", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει βάναυσα τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Χαρίτσης απαντά ότι "αυτό που προσβάλλει βάναυσα την κοινή λογική και τη δημοκρατία είναι η κυβερνητική πρακτική της εν κρυπτώ και χωρίς κριτήρια χρηματοδότησης ακόμα και ανύπαρκτων Μέσων, ο διαχωρισμός σε "ημέτερους" και "εχθρούς", η επιχείρηση χειραγώγησης και εκβιασμού των ΜΜΕ με διασπάθιση του δημόσιου χρήματος". Προσθέτει ότι "η κυβέρνηση με τις επιλογές και τη στάση της προσβάλλει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους και την κοινωνία στο σύνολό της".

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΣΗΕΑ

Μετά την αντίδραση των δημοσιογράφων στο απαράδεκτο σποτ της Κουμουνδούρου, αύριο θα πραγμαυοποηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της Ένωσης.

Η ΕΣΗΕΑ είχε στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνο Σκουρλέτη, στηλιτεύοντας "τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής".

Θεσσαλονίκη: Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει το σποτ

Για συκοφάντηση του δημοσιογραφικού κόσμου από την αντιπολίτευση κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης ( ΕΣΗΕΜ-Θ) και την καλεί να αποσύρει το σποτ για την ενημερωτική καμπάνια "Μένουμε Σπίτι”.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει την αρχή της πλήρους διαφάνειας για κάθε ευρώ που κατευθύνεται από το Δημόσιο στα ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωση του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ " αποδοκιμάζει την ενέργεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συκοφαντήσει τον δημοσιογραφικό κόσμο με ένα σποτ που στιγματίζει τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση ως χρηματιζόμενους από την Κυβέρνηση”.

"Το αίτημα για διαφάνεια σε οποιαδήποτε δαπάνη του Κράτους σχετίζεται με την Ενημέρωση, όσο δίκαιο ή αυτονόητο και αν είναι, δεν μπορεί να υποστηρίζεται από εκστρατείες σπίλωσης ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου. Όταν υιοθετείς και προβάλλεις τη γενίκευση ότι "όλοι οι δημοσιογράφοι τα παίρνουν", το αποτέλεσμα είναι η συσκότιση και η σύγχυση”, υπογραμμίζει Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ "καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει το μήνυμα και να επανορθώσει εμπράκτως και με σαφήνεια τη βλάβη που έχει προκαλέσει με αυτό στον δημοσιογραφικό κόσμο, ακυρώνοντας με όσο γίνεται πιο σαφή και εμφατικό τρόπο την πλαστή εντύπωση που έχει δημιουργήσει στο κοινωνικό σύνολο για τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση”.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση:

"-Να υιοθετήσει την αρχή της πλήρους διαφάνειας, και μάλιστα με διαδικασίες που θα έχουν θεσμικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο για την διαφημιστική δαπάνη της καμπάνιας "Μένουμε Σπίτι" αλλά και για κάθε ευρώ που κατευθύνεται από το Δημόσιο στα ΜΜΕ.

-Να εφαρμόσει την απόφαση που έχει πάρει εδώ και μήνες για τα μέτρα στήριξης του Τύπου”.

Πηγή: TheToc.gr